Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

KAOS NA ZADARSKOJ POLITIČKOJ SCENI Mate Lukić (HSP) uputio javni apel: “Dukiću, za spas grada, pozovi nas sve na izbore!”

Objavljeno

-

Gradski vijećnik Mate Lukić (HSP) uputio je danas preko svog Facebook profila priopćenje koje u nastavku u cijelosti prenosimo:

“Predsjednik Gradskog vijeća Zadra Marko Vučetić (SDP) namjerava predložiti ukidanje prireza dok ga odmah nakon te izjave demantiraju iz istog tog SDP-a.

Novi šefovi KK Zadra Enio i njegov kolega vode klub u neizbježan kraj. Polako ali sigurno.

Zamislite, Enio traži smanjenje prihoda KK Zadru da bi se mogle podijeliti božićnice umirovljenicima. Koje su usput rečeno jako, jako simbolične.

Iako zna da u tim trenutcima klubu neophodno treba novac.

Nakon toga ulaze u upravu, i onda odmah predlažu da se upumpa još novca u klub kroz kredit.

Vrhunac sage je da na samoj sjednici ovaj dvojac traži da se ta točka skine s dnevnog reda.

Pa ponovno na idućoj sjednici “ruše” točke dnevnog reda ključne za napredak grada, iz samo njima poznatih razloga. Dok Dukić u maniri doktora ubada posljednju inekciju u klub da dobije na vremenu.

To se tako ne radi, vremena nema. Moraš nas pozvati na izbore i prelomiti ovu priču.

Ideje o holdingu i ostalim biserima ne možeš pristojno niti komentirati.

Cirkus proračuna je bio posebna priča. Uistinu nevjerojatno. Da sam nisam vidio ne bih vjerovao.

Zar građani ovoga grada ne bi bili najsretniji kad ne bi morali plaćati karte za Liburniju ili ostale usluge gradskih poduzeća? Zar svi mi ne bi bili zadovoljniji kad ne bi bilo prireza za koji smatram da se može smanjivati ali naravno postepeno. Ali to tako ne ide, jednostavno nije moguće.

Ovakva odluka je kobna za sam proračun i to je jasno svakome osim onima koji bi zapalili znanstvene knjižnice, dali klubu jednu kunu, iznosili ozbiljne neutemeljene optužbe na račun političara te dužnosnika sa druge im strane.

Sada kada im je omogućeno mijenjati stvari donoseći odluke bitne za sve nas pokazuju cijeloj javnosti koliko su neozbiljni. Ne želim ni saznati što će im još pasti na pamet.

Žalosno je što će cijenu ovog populizma i neozbiljnosti platiti grad, nitko drugi.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu