Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE Zadarski HDZ odgovara Rubeši: “Prisustvo Rubeše kao gradskog vijećnika u NO KK Zadar najizravniji je oblik uplitanja politike u rad kluba!”

Objavljeno

-

Zadarski HDZ odgovorio je novom predsjedniku NO KK Zadar, Anti Rubeši, novim priopćenjem.

Prenosimo ga u cijelosti:

“U svojem, već nadaleko poznatom stilu poručuje da će svojim upravljanjem s nove funkcije „prekinuti praksu petljanja politike u klub“. Može li notornija glupost biti izrečena od te, marginalne političke stranke nekoć mladih, kada je samo prisustvo Rubeše kao gradskog vijećnika u Nadzornom odboru KK Zadar najizravniji oblik uplitanja politike u rad kluba?

Štoviše, ovo je prvi slučaj u povijesti kluba da je predsjednik Nadzornog odbora gradski vijećnik koji je, usput budi rečeno, u svojim izjavama često isticao da se politika ne treba miješati u rad kluba. Naravno, sve dok ON nije ta politika i sve dok se ON nije dočepao fotelje u klubu.

Predsjedniče Nadzornog odbora, je li to ta „struka“ koje su vam puna usta i koja bi trebala voditi klub u budućnosti? Kako je moguće da sada odjednom više nije potreban JAVNI NATJEČAJ za izbor sportskog direktora kluba? Možda zato što ste nekome već namijenili to mjesto? Je li to ta iznimna TRANSPARENTNOST koju svojim referencama tako vjerno utjelovljujete i tražite?

Vijećniče Rubeša, klub se ne vodi iz Medulićeve kako tvrdite, nego klub vode uprava i Nadzorni odbor, a to ste – Vi. Slijedeći Vašu logiku, možda bi točnije bilo reći da se klub vodi iz Vašeg kafića na Brodarici.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

4./5. TRAVNJA: HAZU u Zadru obilježava 70 godina od utemeljenja

Objavljeno

-

By

foto: HAZU

Zavod za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zadru obilježava 70 godina od utemeljenja(1954. – 2024.).

Tom prigodom će se organizirati sljedeća događanja:

četvrtak, 4. travnja 2024.:

 11 sati predstavljanje Radova Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru sv. 65/2023.,

– 12:30 otvaranje izložbe u Pomorskoj zbirci i izložbe o izdavačkoj djelatnosti i radu Zavoda HAZU u Zadru (1954. – 2024.);

petak, 5. travnja 2024.:

 11 sati Svečana akademija u povodu 70 godina Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru (1954. – 2024.), uz domjenak u perivoju Zavoda HAZU u Zadru.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BLAGDANSKA PROGNOZA / Kiša prijeti i danas; za vikend sunčano i iznimno toplo. Olujno jugo

Objavljeno

-

By

Danas promjenljivo i razmjerno vjetrovito. Uz više oblaka ponajprije će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Gorskoj te središnjoj Hrvatskoj biti kiše uz mogućnost grmljavine. Na istoku unutrašnjosti i u Dalmaciji dulja sunčana razdoblja. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20 °C, u gorju niža.

Na Veliki petak pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a uz više oblaka uglavnom u Gorskome kotaru mjestimice može biti malo kiše. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna većinom od 18 do 23 °C, u gorju ponegdje niža.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, uglavnom suho i iznimno toplo. Uz povremeno umjerenu naoblaku u petak i nedjelju na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima može mjestimice biti malo kiše. Puhat će povremeno umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, osobito na zapadu, a na Jadranu umjereno i jako jugo s olujnim udarima.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE / HSP AS: “Neizglasavanje proračuna stvara atmosferu nestabilnosti i stagnaciju u svim sferama društva”

Objavljeno

-

By

Iz zadarskog ogranka HSP AS novo priopćenje, na temu proračunske blokade Zadra. Prenosimo ga u cijelosti:

“Stranka HSP AS upozorava kao i više puta do sada na veliku štetu koja se nanosi građanima grada Zadra zbog neizglasavanja proračuna, stvarajući atmosferu nestabilnosti i stagnacije u svim sferama društva.

Sve što je u interesu općeg boljitka građana podržavamo i protiv smo promoviranja raznih predizbornih aktivnosti preko Gradske vijećnice.

Vrlo je zabrinjavajući način komunikacije gradskih vijećnika, koje građani financiraju. Iskreno se pitamo je li imaju barem malo dostojanstva, morala i srama ispred istih?

Komunikacija je stup društva, te nam na ovaj način pokazuju koliko cijene građane i koliko su pojedinci nezreli za funkcije koje vrše, a da ne govorimo o bontonu.

Građani žele živjeti prosperitetno, žele stabilnost vlasti, a ne manipulativne i zakulisne igre” – rekla je Miranda Jamnicki, predsjednica GO HSP AS.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu