PRIOPĆENJE Zadarski HDZ odgovara Rubeši: “Prisustvo Rubeše kao gradskog vijećnika u NO KK Zadar najizravniji je oblik uplitanja politike u rad kluba!”

Zadarski HDZ odgovorio je novom predsjedniku NO KK Zadar, Anti Rubeši, novim priopćenjem.

Prenosimo ga u cijelosti:

“U svojem, već nadaleko poznatom stilu poručuje da će svojim upravljanjem s nove funkcije „prekinuti praksu petljanja politike u klub“. Može li notornija glupost biti izrečena od te, marginalne političke stranke nekoć mladih, kada je samo prisustvo Rubeše kao gradskog vijećnika u Nadzornom odboru KK Zadar najizravniji oblik uplitanja politike u rad kluba?

Štoviše, ovo je prvi slučaj u povijesti kluba da je predsjednik Nadzornog odbora gradski vijećnik koji je, usput budi rečeno, u svojim izjavama često isticao da se politika ne treba miješati u rad kluba. Naravno, sve dok ON nije ta politika i sve dok se ON nije dočepao fotelje u klubu.

Predsjedniče Nadzornog odbora, je li to ta „struka“ koje su vam puna usta i koja bi trebala voditi klub u budućnosti? Kako je moguće da sada odjednom više nije potreban JAVNI NATJEČAJ za izbor sportskog direktora kluba? Možda zato što ste nekome već namijenili to mjesto? Je li to ta iznimna TRANSPARENTNOST koju svojim referencama tako vjerno utjelovljujete i tražite?

Vijećniče Rubeša, klub se ne vodi iz Medulićeve kako tvrdite, nego klub vode uprava i Nadzorni odbor, a to ste – Vi. Slijedeći Vašu logiku, možda bi točnije bilo reći da se klub vodi iz Vašeg kafića na Brodarici.”

APEL NAUTIČARIMA IZ POLICIJE: “Zbog svoje i sigurnosti drugih osoba, pridržavajte se propisa!”

“Zbog svoje osobne i sigurnosti drugih osoba, policija poziva i nautičare da se pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru”, priopćeno je danas iz PU zadarske.

Jučer, 18. svibnja u popodnevnim satima posada Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar na području Borika u glisiranju plovilom uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara, zatekla je 29-godišnjeg  hrvatskog državljanina.

U glisiranju plovilom uz obalu na nedozvoljenoj udaljenosti, posada policijskog plovila, također je u subotu, 14. svibnja 2022. godine u 11.20 sati, zatekla 39-godišnjaka kako upravlja gumenjakom.

Zbog počinjenih prekršaja, obojica su novčano sankcionirani po odredbama Pomorskog zakonika.

6. TUNA, SUSHI & WINE FESTIVAL: U petak Kaljani kuhaju svoje slavne brudete, a pjeva Đani Stipaničev

Kako složiti mala, ali delikatesna jela temeljena na gastronomskoj baštini zadarskog ribarskog kraja – bilo je pitanje na koje su četvrtog dana ovogodišnjeg Tuna, Sushi & Wine Festivala odgovorili poznati zadarski kuhari i gastronomski edukatori Josip Vrsaljko i Robert Pinto, uz asistenciju učenika i profesora zadarske Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar te Srednje škole Biograd.

Vrsaljko se odlučio za bijelu ribu – vrhunske brancine premium klase iz kaveza ugljanske tvrtke „MarFish“ koje je konfitirao (lagao kuhao) u maslinovom ulju, citrusima, ružmarinu i papru. Koristio je brancine maksimalne pecature od 2,80 do 3,50 kg, umrtvljene japanskom humanom metodom. Chef Trattorie „Mediterraneo“ Robert Pinto ponudio je svoju marinadu i saur od srdele. Na drugom kraju improvizirane kuhinje na otvorenom, više vrsta sushija od tune i povrća rolao je mladi, ali vrhunski sushi majstor Ivan Bašić iz zadarskog restorana s azijskom hranom „Maguro“. Sa svojim malim jelima u programu su sudjelovali restoran „Corte“ te catering „Angelus“, a svoj doprinos kroz nekoliko jela dali su i učenici srednje škole na Boriku.

Iako je svibanjsko sunce dobro ugrijalo Trg Petra Zoranića, u malim, ali slasnim i maštovitim ribljim porcijama, dobrim vinima zadarskih vinara i koktelima od „Maraskinih“ pića te Ožujskom pivu uživalo je nekoliko stotina Zadrana i turista. Svatko je za sebe našao ponešto i na Gastro pijaci koja neprekidno traje u sklopu Festivala: vrgoračke jagode, rane trešnje, artičoke, paški sir, sjajni „Pašmanero“ umak…

6. TSW Festival nastavlja se u petak u pojačanom ritmu, u dva termina, jutarnjem i večernjem. Ujutro će svoj cooking show od bijele ribe na roštilju održati profesor kuharstva u biogradskoj Srednjoj školi Marin Banović i to na temu bijele ribe na roštilju. U gastro programu sa svojim jelima sudjeluje još i kuharska ekipa „Turisthotela“, a svoj će sushi motati i ekipa tvrtke „Sushi by A’s Fresh Daily“ koja je inače stalno prisutna u gastro ponudi lanca „Interspar“. Za glazbu je opet zadužen sjajni DJ Mate Kokić, a program će voditi RTL-ova reporterka Nikolina Radić. U petak će, kao i dan prije, majstorica origamija Sanja Srbljinović Čuček voditi radionice origamija za sve zainteresirane.

Navečer u 19 sati počinje prava fešta od ribe i glazbe. Nastupaju Đani Stipaničev i DJ, inače popularni voditelj Radija 057, Davor Valčić. Iz Kali stiže prava gastro poslastica. Dolazi Udruga Kualjske ribarske noći koja će pripremati velike brudete. Kako nam je objasnila tajnica te Udruge i direktorica TZ Kali, Ina Kolega, ovaj put Kaljani neće kuhati onaj slavni Kualjski brudet od ugora „na bilo“ s krumpirima već će se držati teme ovogodišnjeg Festivala – plave ribe. Pripremit će brudet od tune te srdele „umido“, na crveno. Nema sumnje da će odlični kaljski kuhari, najpoznatiji ribari „na cilom svitu“ i ta jela pripremiti vrhunski. U slast!

FOTOGALERIJA 4. dan Tuna, Sushi & Wine Festivala 2022.