Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SuDjeluj-poticanje socijalne inkluzije kroz sport: Potraga za vilenjacima u Benkovcu

Objavljeno

-

U subotu, 18. prosinca u Benkovcu je održana 5. Javna kampanja manifestacija socijalne inkluzije kroz sport.  Kampanja je jedna u nizu aktivnosti  projekta „Sudjeluj – poticanje socijalne inkluzije kroz sport“. Peta kampanja pripremljena je u božićnom duhu. Projektni tim je pripremio potragu za sportskim vilenjacima. Svaki vilenjak predstavljao je određenu grupu sportova ili aktivnosti. Tako smo imali „loptačkog vilenjaka, vilenjak s lukom i strijelom, vilenjaka s vježbama vlastitim tijelom, pa čak i lažne vilenjake. Vilenjaci su  se razbježali po centru Benkovca od Trga domovinske zahvalnosti, Tržnice pa do šetnice. Djeca su marljivo tražila vilenjake, ispunjavala sportske aktivnosti te skupljala pečate od svakog vilenjaka. Nakon skupljenih svih pečata pridružili su se roditeljima i ostalim sudionicima na Trgu domovinske zahvalnosti gdje je organizirana dodjela darova. Projektni tim je pripremio i 50 metarski papir na kojem su djeca mogla crtati i ostavljati vlastite utiske kampanje.  Nakon završetka potrage za vilenjacima djeci su podijeljeni pokloni. Kampanja je završila zajedničkom pjesmom velikih i malih, starih i mladih na radost gradu Benkovcu. 

Projekt SuDjeluj započeo je u travnju  2020. godine a završava u travnju 2022. Kroz projekt su do sada uspješno provedene pet kampanje socijalne inkluzije kroz sport, informirana je javnost  putem medija, tiskani su promo materijali, nabavljena je potrebna oprema i rekviziti, kompletno je opremljeno vanjsko vježbalište.  Kroz projekt se konstantno provode radionice s ciljnim skupinama koje uključuju starije od 54 godine, mlađe od 25 godina, osobe u dobi od 25 do 29 godina uključujući i 29. godinu, te mlađe od 25 godina s poteškoćama u razvoju. Održanu 5. kampanju pripremili su nositelj projekta: Društvo sportske rekreacije „Talent“ iz Benkovca i partneri projekta AGRRA  Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije i Hrvački klub Zadar. Projektni tim SuDjeluj čine: Vladimir Menčik (koordinator za strateško komuniciranje), Nives Lebo (koordinatorica za rad s ciljnim skupinama), Senad Salihović (osoba za rad s mladima) i Matej Mikulić (voditelj projekta). U pripremi programa kampanje uz projektni tim sudjelovali su Matej Lebo (predsjednik Društva sportske rekreacije „Talent“), Ivana Dević (zamjenice ravnatelja AGRRA-e) te mnogobrojni volonteri.

Projekt SuDjeluj nastavlja sa svojim aktivnostima koje uključuju još javnih kampanja na kojima ćemo se zajedno igrati, zabavljati i učiti. Veselimo se vašem dolasku.

Projekt SuDjeluj-poticanje socijalne inkluzije kroz sport UP.02.1.2.01.0061 financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.900,00 HRK, 100 % financirano sredstvima EU.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: U četvrtak Dan karijera Pomorskog odjela 

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 4. travnja 2024. godine održat će se Dan karijera Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Cilj održavanja Dana karijera je omogućiti studentima da se izravno informiraju o zahtjevima tržišta rada, upoznaju potencijalne poslodavce te da se omogući tvrtkama i institucijama iz područja pomorstva da se predstave studentima.

U sklopu manifestacije bit će organizirana panel rasprava s istaknutim stručnjacima iz gospodarstva na temu Izazovi u obrazovanju i zapošljavanju u pomorskoj industriji.

Otvorenje manifestacije i panel rasprava će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a predstavljanje tvrtki i institucija iz područja pomorskog gospodarstva u prostorijama Pomorskog odjela.

Početak manifestacije zakazan je za 11:00.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Vikend suh i sunčan, uz olujno jugo. Temperatura ide i do 27°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom u Gorskome kotaru i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, na istoku unutrašnjosti do 26.

U subotu pretežno ili djelomice sunčano, iznadprosječno toplo te na Jadranu i dalje vrlo vjetrovito. Uz povremeno više oblaka lokalno u Istri i na Kvarneru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Iznadprosječno toplo te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu. Za vikend prevladavajuće suho i sunčano, a u ponedjeljak promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno i grmljavinom. Puhat će slab i umjeren, u ponedjeljak i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Humanitarna akcija HSP AS za Pučku kuhinju Socijalnu samoposlugu 

Objavljeno

-

By

Stranka HSP AS svake godine organizira humanitarnu akciju donirajući uskrsne pogače i jaja Pučkoj kuhinji i Socijalnoj samoposluzi za najugroženije stanovnike Zadra, kako bi proveli dostojanstveno Uskrs i uskrsne blagdane.

“U duhu Uskrsa želimo dati nadu i radost korisnicima Pučke kuhinje pokazujući još jedanput kršćansku solidarnost i ljubav.

Također promičemo socijalnu osjetljivost i socijalnu uključenost svih građana kroz cijelu godinu što je također jedan od ciljeva HSP AS.

Stranka HSP AS Republiku Hrvatsku vidi kao socijalnu državu koja se brine o svim, a posebno o najugroženijim slojevima društva.   

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim stanovnicima Zadra i zadarske županije!” – rekla je Miranda Jamnicki predsjednica GO HSP AS 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu