Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PREKO U petak i subotu obilježavanje 60. obljetnice smrti hrvatskog intelektualca i mučenika Ive Mašine

Objavljeno

-

Povodom 60. obljetnice smrti Ive Mašine, Znanstveni skup o Ivi Mašini, hrvatskom mučeniku, svjedoku vjere i intelektualcu, održava se u petak 19. i subotu 20. studenog u Preku, rodnom mjestu Ive Mašine.

U Pučkom otvorenom učilištu ‘Dom na žalu’ u Preku, u petak 19. studenoga od 17,00 sati izlaganja će održati doc. dr. sc. Zlatko Begonja. o temi: ‘Ivo Mašina – kazna za nacionalnu svijest’ i zadarski nadbiskup Želimir Puljić o temi ‘Hrvatski mladenački trolist početkom 20. stoljeća – Ivan Merz, Miroslav Bulešić i Ivo Mašina’.

U subotu, 20 studenoga, u 8,00 sati je polaganje vijenaca i svijeća na spomen – obilježju Ivi Mašini u Preku. U 9,00 sati misa zadušnica slavi se u crkvi sv. Pavla Pustinjaka na Školjiću, otočiću pokraj Preka na čijem se groblju nalazi grob Ive Mašine

Ivo Mašina (1927.-1961.) je „vrsni kršćanin, rodoljub i mučenik“, kako piše i na spomen – ploči postavljenoj u katoličkoj osnovnoj školi u Zadru koju je zadarski nadbiskup Želimir Puljić posvetio u čast Ivi Mašini.

Mašinu su vodili kršćanski i nacionalni ideali kako doprinijeti slobodi i napretku hrvatske države. Herojski je podnio patnje komunističkog režima. Zbog angažiranog rodoljublja, okrutno je ubijen u samici kaznionice u Staroj Gradiški, 20. studenog 1961., u 34. godini života.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

ADVENT U BIBINJAMA: Zbog kiše odgođeni Fritulijada i koncert Atomskog skloništa. Ovo su novi termini…

Objavljeno

-

By

Zbog loših vremenskih prilika ovog vikenda odgađa se Fritulijada te sutrašnji nastup Atomskog skloništa, izvijestili su iz Bibinja. 

Obilna kiša koja od prošlog tjedna ne prestaje padati nažalost je, ponovno, odgodila manifestacije u sklopu ovogodišnjeg Adventa u Bibinjama, no znaju se i novi datumi održavanja:

Fritulijada će se održati u utorak, 13. prosinca 2022.,

nastup Atomskog skloništa odgođen je za 29. prosinca 2022.

Nastup klape Bibinje koji je predviđen za ovu nedjelju, 11. prosinca se, zasad, održava na rasporedu, a eventualne izmjene bit će pravovremeno objavljene.

Turistička zajednica općine Bibinje se svima unaprijed zahvaljuje na razumijevanju.

Cjelokupni ovogodišnji adventski program koji će se održati tijekom prosinca pregledajte na poveznici → Advent u Bibinjama.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI NA BULEVARU! Od ponedjeljka nova trasa za sve gradske i prigradske linije…

Objavljeno

-

By

foto: Liburnija

Od dana 12.12.2022. (ponedjeljak) do završetka građevinskih radova na raskrižju ulica Franka Lisice i Biogradske ceste sve gradske i prigradske autobusne linije prometovati će ulicama Ante Starčevića – 4.Gardijske brigade – …

Izuzetak:

  • Gradska autobusna linija za Gaženicu prometovati će uobičajenom trasom.
  • Gradska autobusna linija za gradsko groblje prometovati će ulicama A.Starčevića – F.Lisice.
 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

JOŠ RADOVA! U ponedjeljak bez vode Put Bokanjca i Skročini, u utorak dio Zatona i Nina

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 12.12.2022. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u ul:

ulica Put Bokanjca od kuć.br. 61 do kuć.br. 69

ulica Put Skročini

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Bokanjca, kod kuć.br. 67.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 13.12.2022.godine (utorak) u vremenu od 08:00do 17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Zatonu ulici Šetalište kneza Branimira.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Šetalište kneza Branimira, kod kuć.br. 21.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 12.12.2022.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 17:00h bez vode biti će potrošači u gradu Ninuu ul.:

Ulica Bana Josipa Jelačića

Ulica Vile Velebita

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Bana Josipa Jelačića, kod kuć.br. 1.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu