Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

MJESTA ZA PLOVILA U MORU VEĆ SU POPUNJENA Tri tjedna prije početka Biograd Boat Show gotovo rasprodan

Objavljeno

-

Ilirija d.d. sa zadovoljstvom svjedoči snazi hrvatskog nautičkog tržišta, budući da se 23. Biograd Boat Show, najveća izložba plovila u široj regiji, približava punom kapacitetu i postaje kruna ovogodišnje uspješne nautičke sezone sa uključenim svim ključnim sudionicima nautičke djelatnosti.

Iako su još tri tjedna do početka sajma, mjesta za izlaganje plovila na moru već su popunjena, a jedino je još ostao raspoloživ izložbeni prostor na kopnu te na Croatia Charter Expo-u. Nautičke tvrtke i dalje mogu sudjelovati putem registracije na poslovnoj platformi Biograd B2B business to business, gdje imaju potpuni pristup izložbi i mogu prezentirati svoje ponude ostalim sudionicima u Biogradu B2B putem B2B imenika, kao i unaprijed zakazati sastanke.

Ovogodišnja izložba približava se rekordnom broju izlagača iz 2019. godine. Prethodnih godina godina Biograd Boat Show imao je kontinuirani rast broja izlagača i plovila dok je u razdoblju pandemije odnosno 2020. godine uspio je održati svoj kontinuitet te je bio jedan od samo 3 velike nautičke izložbe održane u Europi.

23. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show
Ilirija d.d., turistička kompanija iz Biograda na Moru, ujedno domaćin i organizator vodećeg međunarodnog nautičkog sajma otpočela je s odbrojavanjem do početka 23. Biograd Boat Showa, najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi koji će se održati od 20. do 24. listopada 2021.

Biograd Boat Show biti će u  znaku „4 sajma u jednom“ kroz  – izlagački, kongresni, charter i business to business segment.

I. ) Biograd Boat Show – izlagački sajam

BBS nastavlja svoj put kao najveći izložbeni sajam u moru u Srednjoj Europi i centralno okupljalište nautičara iz susjednih zemalja. Za njima su 22 godine stalnog rasta i uspješno održan kontinuitet sa sajmom u pandemijskoj 2020. godine.

Neki od novih brendova koji će se predstaviti na hrvatskom tržištu su luksuzno brodogradilište jedrilica Solaris, kao i marka motornih čamaca De Antonio iz Španjolske te 3B Craft sportski ribarski brodovi iz Italije. Finska marka Saxdor predstavit će i svoj četverosjedni model Saxdor 200 Sport. RIB robne marke koje će imati svoj hrvatski debi uključuju Panamera i AB Inflatables, kao i kanadski brand Gala.

Nekoliko plovila imat će hrvatsku premijeru. Izdvajamo novu Absolute Navettu 48 u segmentu luksuznih motornih jahti, dok će Hallberg-Rassey 50 debitirati u segmentu luksuznih jedrilica. U segmentu katamarana, jedrilice Bali 4.2 i Bali 4.6 debitirat će uz motorni katamaran Bali 4.3, kao i Fountaine Pajot Isla 40. Plovila s električnim pogonom, sve prisutnija na izložbi, uključuju svjetsku premijeru Solar Ferryja Agene Marin, kompaktnog električnog katamarana na solarni pogon idealnog za izlete i prijevoz.

II.) 5. Dani hrvatske nautike – kongresni sajam

U sklopu sajma, Hrvatska gospodarska komora održat će svoje 5. Dane hrvatske nautike, od 20.-22.10.2021., koji uključuju u kongresni program brojne sastanke, umrežavanje i poslovne prezentacije. Okupit će se i Udruženja marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima, charteri, turistički brodari te Zajednice ronilačkog turizma, jednom riječju, svi predstavnici realnog sektora nautičke industrije i turizma Hrvatske. Biograd Boat Show je kroz Dane hrvatske nautike postao i glavni godišnji kongres hrvatske nautičke industrije i turizma.

III.) Croatia Charter Expo – charter sajam

Treći Croatia Charter Expo organizira se od 21. do 22. 10. 2021, kao dvodnevni poslovni događaj, ekskluzivno za yacht-charter industriju te će omogućiti pružateljima usluga čarter flote izravne susrete s agentima, brokerima i dobavljačima dodatno obogaćen programom specijaliziranog međunarodnog charter kongresa  Udruge čarter agenata (Boat Charter Agency Association).

IV.) Biograd B2B – poslovni sajam

Razvijena poslovna, business to business (B2B) platforma, omogućuje nautičko-poslovno umrežavanje za  trajanja cijelog sajma, odnosno poslovnim posjetiteljima omogućuje registraciju, sudjelovanje i ugovaranje sastanaka s izlagačima na sajmu i s ostalim poslovnim sudionicima.

Ilirija d.d. – pokretač, inovator i kreator nautičkog turizma
ILIRIJA d.d. je davne 1977. godine počela s izgradnjom prve nautičke luke u Hrvatskoj, današnje hotelske marine Kornati i osnovala prvu charter flotu u Hrvatskoj od 40 Elanovih plovila iz koje se tada sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom Jadranu. Daljni iskorak u razvoju nautičkog turizma, Ilirija d.d. postiže kroz Biograd Boat Show, koji je u ovih dvadesetak godina stekao međunarodnu popularnost među izlagačima i posjetiteljima, upravo zbog važnosti i atraktivnosti Hrvatske kao nautičke destinacije ali i snage i komplementarnosti sadržaja Ilirije d.d. kao nositelja i organizatora. Objedinjujući nautiku, hotelijerstvo, kamping, ugostiteljske i zabavne kapacitete te komplementarne sadržaje i ponudu, Ilirija d.d. dokazala se kao profesionalan i siguran organizator kako ovog događanja tako i cjelokupnog svog poslovanja u cjelini. Sposobnosti Ilirije d.d. u pružanju cjelokupnog „paketa“ sigurnog odmora, ugostiteljske usluge, eno-gastro ponude kao i u planiranju velikih događaja poput ovog, omogućile su BBS-u ogroman skok iz manjeg regionalnog u jedan od većih međunarodnih sajmova koji je jadransku nautičku regiju doveo na svjetsku pozornicu, odnosno pozicionirao Biograd Boat Show kao jedan od 36 najznačajnijih nautičkih sajmova u svijetu, jedan od vodećih međunarodnih nautičkih sajmova na moru u Srednjoj Europi, a ujedno i najveći nautički sajam u Republici Hrvatskoj.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: U četvrtak Dan karijera Pomorskog odjela 

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 4. travnja 2024. godine održat će se Dan karijera Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Cilj održavanja Dana karijera je omogućiti studentima da se izravno informiraju o zahtjevima tržišta rada, upoznaju potencijalne poslodavce te da se omogući tvrtkama i institucijama iz područja pomorstva da se predstave studentima.

U sklopu manifestacije bit će organizirana panel rasprava s istaknutim stručnjacima iz gospodarstva na temu Izazovi u obrazovanju i zapošljavanju u pomorskoj industriji.

Otvorenje manifestacije i panel rasprava će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a predstavljanje tvrtki i institucija iz područja pomorskog gospodarstva u prostorijama Pomorskog odjela.

Početak manifestacije zakazan je za 11:00.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Vikend suh i sunčan, uz olujno jugo. Temperatura ide i do 27°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom u Gorskome kotaru i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, na istoku unutrašnjosti do 26.

U subotu pretežno ili djelomice sunčano, iznadprosječno toplo te na Jadranu i dalje vrlo vjetrovito. Uz povremeno više oblaka lokalno u Istri i na Kvarneru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Iznadprosječno toplo te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu. Za vikend prevladavajuće suho i sunčano, a u ponedjeljak promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno i grmljavinom. Puhat će slab i umjeren, u ponedjeljak i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Humanitarna akcija HSP AS za Pučku kuhinju Socijalnu samoposlugu 

Objavljeno

-

By

Stranka HSP AS svake godine organizira humanitarnu akciju donirajući uskrsne pogače i jaja Pučkoj kuhinji i Socijalnoj samoposluzi za najugroženije stanovnike Zadra, kako bi proveli dostojanstveno Uskrs i uskrsne blagdane.

“U duhu Uskrsa želimo dati nadu i radost korisnicima Pučke kuhinje pokazujući još jedanput kršćansku solidarnost i ljubav.

Također promičemo socijalnu osjetljivost i socijalnu uključenost svih građana kroz cijelu godinu što je također jedan od ciljeva HSP AS.

Stranka HSP AS Republiku Hrvatsku vidi kao socijalnu državu koja se brine o svim, a posebno o najugroženijim slojevima društva.   

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim stanovnicima Zadra i zadarske županije!” – rekla je Miranda Jamnicki predsjednica GO HSP AS 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu