Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PROMIDŽBA ZADARSKE ŽUPANIJE U SAD-u Producentica i redateljica Ashley Colburn proteklog vikenda snimala u Zadarskoj županiji za svoj novi projekt posvećen Hrvatskoj

Objavljeno

-

Hrvatskoj javnosti dobro poznata američka producentica i redateljica Ashley Colburn, velika zaljubljenica u Hrvatsku, snimala je proteklog vikenda od 18. do 19. rujna 2021. godine, niz ljepota Zadarske županije.

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i suradnji s lokalnim turističkim zajednicama snimanje za novi projekt Ashley Colburn posvećen Hrvatskoj obavljeno je na nekoliko lokacija i to u gradu Zadru, Pagu, te na Vranskom jezeru odnosno vidikovcu Kamenjak i u Maškovića Hanu.

Predstavljanje Zadarske županije u ovom projektu koji ima naglas na boravak na otvorenom obilježile su teme kao što su bogata kultura i tradicija, aktivnosti u očuvanoj zadivljujućoj prirodi, autohtone namirnice i dalmatinski način života.

smartcapture

Kao iskusna profesionalka koja s radošću promovira Hrvatsku Ashley Colburn tim je povodom izjavila kako je prezadovoljna snimljenim bogatim materijalom, te kako je uvjerena da će se Zadarska županija u budućem projektu promovirati na najbolji način odnosno imati značajnu ulogu u predstavljanju cijele Hrvatske.

Emisija će premijeru doživjet na mreži AWE, istoj onoj na kojoj je prikazan i njena Emmy-jem nagrađena emisija „WOW Croatia“, kao i na „streaming“ platformi Curiosity koja ima 15 milijuna pretplatnika.

U isto vrijeme Zadar i okolicu posjetila je i Amerikanka Shante Burell, sretna dobitnica nagradne igre organizirane u sklopu prezentacije Zadarske županije na sajmu New York Times Travel Showu u New Yorku održanom neposredno pred pandemiju u siječnju 2020. godine. Tog drugog nastupa Turističke zajednice Zadarske županije Zadar se ponovno bio nametnuo kao privlačna i značajna destinacija, posebice na krilima priznanja koja su turizmu Zadarske županije ukazala 2019. godine Lonely Planet i New York Times, jedni od najvećih autoriteta u preporukama putovanja u SAD-u.

Dobro osmišljena strategija nastupa uključivala je 15-minutnu prezentaciju na glavnoj pozornici, a važna dio činila je nagradna igra koja je izazvala veliko zanimanje posjetitelja, a u kojoj je partner bio Falkensteiner Punta Skala Resort. Uz veliki broj interesenata koji su poslušali i prezentaciju koju je održala TZ Zadarske županije, posebno su bili sretni dobitnici koji su konačno sada u 2021. godini dobili priliku posjetiti Zadar i okolicu.

Dobitnica je iznimno oduševljena kako destinacijom, tako i vrhunskom uslugom hotela i izleta, te će sasvim sigurno u Sjedinjenje Američke Države ponijeti lijepe uspomene iz Zadra i županije i širiti dalje dobar glas o našim ljepotama.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆA BOLNICA ZADAR: Odabrani ponuditelji za vođenje projekta “Solarna elektrana Opće bolnice Zadar”

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je na temelju Ugovora o financiranju za projekt Solarna elektrana s odabranim pružateljima usluga sklopila ugovore za vođenje projekta i za PR aktivnosti na projektu.

Projekt Solarne elektrane podijeljen je na tri osnovne aktivnosti:

  • Upravljanje projektom
  • Informiranje i komunikacija
  • Izgradnja solarne elektrane

Projektnim pravilima OB Zadar je dužna slijediti procedure nadzornih tijela te nakon odobrenja provesti javne nabave za usluge kojima će se osigurati provedba projektnih aktivnosti.

Usluga za upravljanje projektom ugovorena je u listopadu 2022. za PR usluge potpisan je u veljači 2023. Navedene usluge su obvezne su za provedbu projektnih aktivnosti i financiraju iz sredstava Programa „Energija i klimatske promjene“.

Tijekom veljače nakon završetka savjetovanja i odobrenja nadzornih tijela bit će objavljena nabava izgradnju solarne elektrane, stoji u priopćenju iz OB.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI RADOVI NAJAVLJENI IZ VODOVODA! U ponedjeljak bez vode čak 9 ulica u Zadru. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG prema projektu „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Zadar – Petrčane”, u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ivana Rendića

Nikole Šopa

Dragutina Blažekovića

Ante Topića Mimare

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulica Ivana Rendića, kod kuć.br. 3.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h, bez vode će biti potrošači u ul.:

Marina Držića

Augusta Šenoe

Tina Ujevića

Frana Supila

Ivana Gorana Kovačića

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Marina Držića, kod kuć.br. 17.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu