Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

APN KUPCIMA PREZENTIRAO STANOVE 100 mladih zadarskih obitelji kupit će stanove POS-a

Objavljeno

-

Agencija za pravni promet nekretininama, u suradnji s Gradom Zadrom, organizirala je danas prezentaciju stanova i kreditnih uvjeta za potencijalne kupce stanova s liste prvenstva za POS.
Na prezentaciji je sudjelovalo i 5 poslovnih banaka, koje nude kredite za poticajnu stanogradnju: Erste & Steiermarkische, Hrvatska poštanska banka, Privredna banka, OTP banka i Zagrebačka banka.

Na početku prezentacije gradonačelnik Branko Dukić je pozdravio okupljene i dodao: Obišao sam nedavno gradilište, vjerujem kao i većina vas, i vidio kako napreduje gradnja suvremene zgrade.  Proces kod provedbe programa POS-ovih stanova je jasan, a došli smo i do ove faze u kojoj ćete dobiti potrebne informacije i uvid u katalog stanova. Ono što je posao ove gradske uprave u projektu  je komunalna opremljenost. Crvene kuće danas su potpuno komunalno opremljen kvart sa svom potrebnom infrastrukturom – pristupnim cestama, parkiralištem, energentima, vodovodom i odvodnjom. Uz javnu rasvjetu, pješačke površine i igrališta, planiramo i daljnje zahvate komunalnog uređenja i nabavu nove komunalne opreme. Ovaj projekt na Crvenim kućama meni kao gradonačelniku je sigurno jedan od najvažnijih jer donosi rješavanje stambenog pitanja za sto mlađih zadarskih obitelji. Krov nad glavom, posao, odgoj i obrazovanje djece ključni su za budućnost svake obitelji i donose mir i stabilnost. Najveći potencijal za razvoj Zadra njegovi su žitelji i na ovoj gradskoj upravi je odgovornost ponuditi im sve potrebne uvjete za bezbrižan život. Zato s ovom zgradom ne prestaje gradnja u vašem budućem kvartu. Ispod te zgrade projektirana je zgrada takozvanih centralnih funkcija u kojemu će biti osiguran prostor za ambulantu, vrtić i prostor za rad Mjesnog odbora. Do tog objekta prostornim planom predviđena je nova gradska osnovna škola za koju se provodi nivelacija projekta.

Zgrada POS-a koja je u izgradnji na Crvenim kućama imat će 100 stanova, kako je prezentirala Josipa Tokić iz APN-a, s maksimalnom cijenom od 1350 eura po kvadratnom metru, ali konačna cijena će se definirarti u idućih mjesec dana. Kupci će moći otplaćivati stanove na kredit s rokom od 30 godina, uz jednu godinu počeka i uz prosječnu kamatu od 1,53%. Prema ugvurenim rokovima izgradnje, zgrada bi trebala biti dovršena krajem 2022. godine.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆA BOLNICA ZADAR: Odabrani ponuditelji za vođenje projekta “Solarna elektrana Opće bolnice Zadar”

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je na temelju Ugovora o financiranju za projekt Solarna elektrana s odabranim pružateljima usluga sklopila ugovore za vođenje projekta i za PR aktivnosti na projektu.

Projekt Solarne elektrane podijeljen je na tri osnovne aktivnosti:

  • Upravljanje projektom
  • Informiranje i komunikacija
  • Izgradnja solarne elektrane

Projektnim pravilima OB Zadar je dužna slijediti procedure nadzornih tijela te nakon odobrenja provesti javne nabave za usluge kojima će se osigurati provedba projektnih aktivnosti.

Usluga za upravljanje projektom ugovorena je u listopadu 2022. za PR usluge potpisan je u veljači 2023. Navedene usluge su obvezne su za provedbu projektnih aktivnosti i financiraju iz sredstava Programa „Energija i klimatske promjene“.

Tijekom veljače nakon završetka savjetovanja i odobrenja nadzornih tijela bit će objavljena nabava izgradnju solarne elektrane, stoji u priopćenju iz OB.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI RADOVI NAJAVLJENI IZ VODOVODA! U ponedjeljak bez vode čak 9 ulica u Zadru. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG prema projektu „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Zadar – Petrčane”, u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ivana Rendića

Nikole Šopa

Dragutina Blažekovića

Ante Topića Mimare

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulica Ivana Rendića, kod kuć.br. 3.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h, bez vode će biti potrošači u ul.:

Marina Držića

Augusta Šenoe

Tina Ujevića

Frana Supila

Ivana Gorana Kovačića

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Marina Držića, kod kuć.br. 17.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu