Connect with us

Sport

2. ROĐENDAN NK ZADARNOVA Antonio Perica: “Korak po korak gradimo klub na ponos grada Zadra”

Objavljeno

-

Iza Nogometnog kluba Zadarnova druga je godina rada. Od kluba koji je na ljeto 2019. godine krenuo od nule, u dvije godine postali smo važan faktor na nogometnoj karti Zadarske županije pa i Dalmacije. Protekle sezone u našoj školi nogometa treniralo je i educiralo se oko 150 mladih nogometaša, zaigrali smo prve službene utakmice pod imenom NK Zadarnova te zajedno s našim partnerima iz Nogometnog kluba Škabrnja ostvarili odlične rezultate u Dalmatinskoj ligi pionira i kadeta.

– Od prvoga dana rekli smo da idemo korak po korak, ali sigurni u ono što radimo. Fokus je na cjelovitom trenažnom procesu, a to znači da nismo tu samo da odrađujemo treninge, već da naše polaznike educiramo i odgajamo u skladu s njihovom dobi te da imaju sve uvjete kako bi se mogli razvijati u kvalitetne osobe i nogometaše – kaže Antonio Perica, osnivač kluba i voditelj škole nogometa.

Ove sezone u natjecateljskom programu bile su momčadi papalina i tića u međužupanijskim ligama te pioniri i kadeti u Dalmatinskoj ligi.

– Sustavnim praćenjem igrača dobili smo potvrdu da su naši polaznici kroz treninge i utakmice jako napredovali i to je ono najvažnije. Što se rezultata tiče, sezona je također bila vrlo uspješna. Papaline i tići bili su u vrhu poretka svojih natjecanja, papaline u 1., a tići u 2. međužupanijskoj ligi, premda u toj dobi rezultat nije u prvom planu i tako smo se postavili od prvoga dana. Kadeti i pioniri su napravili pravo malo čudo i prvu sezonu u 2. Dalmatinskoj ligi završili na visokom drugom mjestu u ukupnom poretku.

U tom pogledu suradnja s Nogometnim klubom Škabrnja pokazala se vrlo uspješnom.

– Ovim putem želim se zahvaliti svim ljudima u Škabrnji koji su bili dio tog projekta koji je definitivno bio na obostranu korist i zadovoljstvo. Najvažnije je da su mladi igrači dobili priliku napraviti kvalitativni iskorak, kako kroz treninge, tako i kroz utakmice i to je ostvareno, o čemu svjedoči i sam rezultat. Bilo je to veliko iskustvo za sve nas.

Najveći izazov za klub u protekloj sezoni bila je pandemija koronavirusa, zbog koje su treninzi jedno vrijeme bili prekinuti i koja je donijela mnogo neizvjesnosti. Ipak, iz svega toga izišli smo još jači.

– Bilo je mnogo turbulencija i morali smo se prilagoditi na to “novo normalno”, ali kako mi, tako i svi drugi u svijetu. U razdoblju bez treninga nastojali smo biti u stalnom kontaktu s našim polaznicima, koji su dobili program za rad od kuće, tako da smo nekako uspjeli prebroditi to razdoblje i po povratku na teren smo brzo uhvatili željenu formu. Posebno se želim zahvaliti svim trenerima i ljudima koji rade u klubu na velikom trudu i zalaganju kojega su uložili kako bismo ovu tešku sezonu na kraju mogli ocijeniti vrlo uspješnom.

Osim rada na terenu, realizirano je i nekoliko važnih projekata van terena, poput rebrandinga, izrade klupskih web stranica te suradnje s tvrtkama Jako HrvatskaQuickplay sport i Deko Graphics.

– Formirali smo kvalitetan tim ljudi koji mnogo toga odrađuje u pozadini, odnosno van terena. Neke stvari vidljive su već sada, a neke će se tek vidjeti u budućnosti. Jedan od zahtjevnijih projekata bio je rebranding, odnosno promjena vizualnog identiteta, gdje smo nastojali povezati naš grad s klubom i pritom pratiti svjetske trendove. Veliki iskorak svakako je bila i izrada web stranica kao ključnog komunikacijskog kanala, uz društvene mreže, a i svi ostali projekti naišli su na vrlo dobar odjek. U tvrtkama Jako Hrvatska i Quickplay sport dobili smo dva snažna partnera po pitanju sportske opreme, što je vrlo važno za naš rad, a vjerujem da je sve to tek početak. Planova je mnogo, kako po pitanju sportskog segmenta, tako i po pitanju marketinga, ali idemo korak po korak.

Kakav je plan za ljetno razdoblje? Kada se očekuje povratak na teren?

– Igrači su sada na zasluženom odmoru, koji traje do početka kolovoza, kada krećemo s testiranjem motoričkih sposobnosti kako bi mogli ažurirati kartone igrača i krenuti u pripremni period. Dalmatinska liga trebala bi početi posljednji vikend u kolovozu, a međužupanijske lige prvi tjedan u rujnu. Kada budemo znali točne datume, sukladno tome odredit ćemo i dan početka priprema.

Kakvi su planovi i ambicije kluba za sljedeću sezonu?

– Čeka nas puno novih izazova kojima se veselimo, ali kako smo krenuli od prvoga dana tako i nastavljamo, korak po korak graditi klub sukladno našoj misiji i viziji, a to je da odgajamo generacije mladih nogometaša i budemo klub na ponos grada Zadra – zaključio je Perica.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sport

DALMATINSKA LIGA Svi naraštaji AK Alojzije Stepinac sudjelovali u novoj berbi medalja

Objavljeno

-

By

U nedjelju je u Zadru na atletskom stadionu Športskog centra Višnjik održano 3. kolo Dalmatinske lige na kojem su nastupili i atletičari AK Alojzije Stepinac.

Ukupno su osvojili 14 odličja i to dva zlatna, četiri srebrna i osam brončanih, a posebno veseli činjenica da su u ovaj uspjeh svoje rezultate ugradili predstavnici različitih uzrasnih kategorija, od limača do seniora.

Zlato su osvojili:
Marko Urić – 100 m seniori
David Dragaš – troskok juniori

Srebrne medalje izborili su:
Franka Gvardiol – 150 m limačice (2012)
Lovre Tartaro – skok u dalj limači (2013)
Vice Mandić – 100 m juniori
Vice Mandić – 400 m juniori

Brončani su bili:
Cvita Prenđa – 60 m limačice (2014)
Eva Torbarina – skok u dalj limačice (2013)
Marcela Negro – 150 m limačice (2012)
Ariana Maria Tabak – vortex mlađe kadetkinje
Antonia Džaja – troskok juniorke
Arijan Antonina – 60 m limači (2012)
Ivan Ukalović – 100 m juniori
Ivan Ukalović – 400 m juniori

U nedjelju 22. svibnja AK Alojzije Stepinac je domaćin dvaju natjecanja, Prvenstva Dalmacije za limače i Otvorenog prvenstva Grada Zadra za seniore. Prilika je to za nova sportska druženja, uspjehe i uspomene.

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA NA OTVORENOM PH ZA VETERANE Grunz, Ikić, Žabo i Simeoni osvojile čak 11 medalja!

Objavljeno

-

By

14.05.2022. na 50m bazenu Poljud u Splitu održalo se Otvorenom prvenstvu Hrvatske za veterane – masters 2022 u bojama PK Jadere nastupile su: Olga Grunz (1978), Marijana Ikić (1974) i Silva Žabo (1985), a u štafeti im se pridružila i Tiziana Simeoni (1979). U dva dijela natjecanja uz natjecatelje iz Hrvatske nastupili su veterani iz BIH, Italije, Makedonije i Slovenije. Dame koje inače treniraju rekreativno plivanje kod trenera Karla Vukića osvojile su medalje u svim individualnim i štafetnim disciplinama u kojima su nastupile.

Marijana Ikić (1974) je nastupila u dvije discipline u kategoriji 45-49 te je u obe osvojila zlatnu medalju. Do zlata je doplivala u disciplinama 50m leđno s vremenom 39.27 te 100m leđno s vremenom 1:27.81.

Olga Grunz (1978) je nastupila u četiri discipline u kategoriji 40-44 i u svima je doplivala do medalja. U disciplini 100m slobodno s vremenom 1:22.44 doplivala je do najviše stepenice postolja i zlatne medalje. Dvije srebrne medalje osvojila je u disciplinama 50m slobodno (33.58) i 100m leđno (1:38.73) dok je do brončane medalje doplivala u disciplini 50m leđno s vremenom 43.07.

Silva Žabo (1985) je nastupila u tri discipline u kategorji 35-39 te je osvojila cijelu paletu medalja. Do zlatne medalje doplivala je u najdužoj disciplini programa 400m slobodno s vremenom 6:04.87, srebrnu medalju je osvojila u disciplini 100m slobodno (1:16.26), dok je do brončane doplivala u disciplini 50m slobodno s vremenom 33.12.

U štafetnim disciplinama nastupile su u sastavu: : Olga Grunz (1978), Marijana Ikić (1974) i Silva Žabo (1985), Tiziana Simeoni (1979). Zbojem godina sastava ekipe nastupile su u kategoriji 140-179 i osvojile zlatnu medalju u disciplini 4x50m slobodno s vremenom 2:20.62, dok su u disciplini 4x50m mješovito doplivale do srebrne medalje s vremenom 2:36.23.

 
Nastavi čitati

Sport

ERSTE PLAVA LIGA U ZADRU Male atletičare bodrili olimpijci Žunić, braća Fantela, Cupač…

Objavljeno

-

By

Što više djece u sportu u što ranijoj dobi, to je najbolji način da im se usade vrijednosti koje ne mogu steći u nekim drugim sferama života. Znam koliko je sport meni dao i koliko mi je pomogao i ja to sad vraćam koliko god mogu, kaže olimpijski pobjednik Šime Fantela

„Uf, pa tko sve ovo organizira?!“, zapitao se olimpijski pobjednik u jedrenju Šime Fantela kada je došao na stadion na Višnjiku gdje je već trajalo kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige, koje je okupilo 628 školaraca iz Zadra i okolice. A organizatori koji su odradili taj uistinu sjajan posao su članovi atletskog kluba Fortius, koji su u četvrtak zasigurno privukli još puno djece u atletiku i sport uopće.

Dodatan podstrek za to malim je atletičarkama i atletičarima zasigurno dalo i druženje s hrvatskim olimpijcima. Osim već spomenutog Šime Fantele i njegovog brata i partnera iz 49-era Mihovila, bili su na Višnjiku i osvajač svjetske bronce u bacanju kugle Stipe Žunić, kao i četverostruki jedriličarski olimpijac Petar Cupač.

„Nama je već osam godina kondicijski trener atletičar. Dugo se znamo, postigli smo zajedno puno rezultata i kad nas je pozvao mi smo se, naravno, odazvali. Znamo koliko je Edi Stipić dobar trener i koliko dobro može motivirati nove naraštaje. Što više djece u sportu u što ranijoj dobi, to je najbolji način da im se usade vrijednosti koje ne mogu steći u nekim drugim sferama života. Znam koliko je sport meni dao i koliko mi je pomogao i ja to sad vraćam koliko god mogu. U Zadru priljev djece u sport dolazi u ‘refulima’, kako je koje prvenstvo aktualno, tako se u taj sport upiše više djece. Najbitnije je da je djeci sve dostupno. Dijete će se na kraju pronaći u onome što mu najviše odgovara. Ja sam trenirao pet ili šest sportova, neke čak i paralelno, sve dok se nisam pronašao jedrenju“, kaže olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira Šime Fantela.

Kada je riječ o važnosti ovakvih natjecanja suglasan je s njim i Petar Cupač:

„Surađivao sa s Edijem Stipićem kao kondicijskim trenerom na dvjema Olimpijskim igrama i rado sam se odazvao i uveličao ovaj događaj. Iznenađen sam i oduševljen što se odazvalo toliko djece, ovo je stvarno super i za djecu i za sam sport. Generalno, svi govore da je djece u sportu sve manje i manje, ali uvijek se nađe djece koja su zainteresirana za sport. Moja poruka im je: ‘Koji god sport da odabereš moraš ga voljeti. Ako to radiš na silu, od toga neće biti ništa. A onda slijedi veliki rad i to je jedini pravi put’…“

I u Zadru su se u utrci na 60 metara prvi put okušali školarci iz prvih i drugih razreda, dok su se oni stariji ponovno borili za neko od prva dva mjesta u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Jer prva dva mjesta vode na finale Erste Plave lige, koje će se održati 11. rujna u sklopu jednog od najjačih svjetskih atletskih mitinga, Memorijala Borisa Hanžekovića u Zagrebu.

Na Višnjiku je prednjačila osnovna škola Bartula Kašića koja je u kvalifikacijama bila zastupljena s čak 300 učenika i učenica!

„Kad sam čuo za Erste Plavu ligu i kad me je kolega Stipić pozvao, ja sam pozvao sve kolege iz škole i oni su se odazvali i pokazali veliki interes. Na sjednici učiteljskog vijeće rekao sam im da su svi koji ovdje dođu pobjednici. Mi smo najveća škola u gradu, s 1200 učenika, ali ipak nisam očekivao preko 300 djece iz moje škole. Ja mislim da je ovo jedini put prema tome da se privuče više djece u sport i da se prepoznaju njihovi talenti. To je i jedan od ciljeva Erste Plave lige. Ovo je baza iz koje se izdvoje talenti, a najtalentiraniji će na finale u Zagreb. Zadar će, dakle, poslati u Zagreb jedan autobus talentirane djece. Školskih sportskih prvenstava nema dovoljno, naročito ih nema za djecu od 1. do 4. razreda. Ja zastupam tezu da bi kineziolozi trebali raditi s njima već od prvog razreda. Sport je nadgradnja svake osobe pojedinačno, ali i društva u cjelini. Sport čini čuda!“, kaže profesor Zoran Veselinović iz OŠ Bartula Kašića.

Erste Plava liga nastavlja se u subotu kvalifikacijama u Makarskoj.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu