Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA Uskrs i Uskrsni ponedjeljak u znaku proljeća, u utorak opća zima! Meteorolozi najavili stvaranje debljeg snježnog pokrivača!

Objavljeno

-

Danas na Jadranu pretežno sunčano, ujutro mjestimice uz umjerenu naoblaku, posebice u Dalmaciji. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a lokalno može pasti malo kiše, u gorju i susnježice. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i Biokova s olujnim udarima, prema kraju dana će oslabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, a na Jadranu od 14 do 18 °C.

Na Uskrsni ponedjeljak pretežno sunčano, navečer uz porast naoblake sa zapada. Vjetar prijepodne uglavnom slab, a poslijepodne će u unutrašnjosti zapuhati jugozapadnjak, u gorju i jak, na sjevernom i srednjem Jadranu jugo. Jutro hladno uz najnižu temperaturu zraka od -4 do 1, na Jadranu od 3 do 8 °C. Danju toplije uz najvišu temperaturu većinom između 14 i 17 °C, u gorskim predjelima malo niža.

IZGLEDI VREMENA:

U unutrašnjosti u ponedjeljak pretežno sunčano, mjestimice ujutro uz kratkotrajnu maglu i slab mraz. U utorak oblačno sa susnježicom i snijegom, a u gorju i stvaranje debljeg snježnog pokrivača. U srijedu postupno smirivanje, pa će biti barem djelomice sunčano, ali uz lokalne kratkotrajne pljuskove susnježice ili snijega. U ponedjeljak danju razmjerno toplo uz jugozapadnjak. U utorak osjetno zahladnjenje uz umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U srijedu ujutro umjeren, u gorju i jak mraz, a najviša dnevna temperatura zraka tek u blagom porastu uz slab do umjeren sjeverozapadnjak. Na Jadranu u ponedjeljak pretežno sunčano, krajem dana uz jačanje juga i jugozapadnog vjetra. U utorak oblačno, u Dalmaciji s kišom ili pljuskovima s grmljavinom te vrlo jakim jugom, dok će na sjevernom Jadranu zapuhati jaka i olujna bura, pa će osim kiše uz zahladnjenje ponegdje biti i susnježice ili snijega. U srijedu smirivanje vremena pa se očekuje barem djelomice sunčano, ali i dalje uz vrlo jaku buru, lokalno i sjeverozapadnjak. U ponedjeljak još razmjerno toplo. U Dalmaciji u utorak i dalje razmjerno toplo, a u srijedu malo svježije. Na sjevernom dijelu Jadrana u utorak uz olujnu i orkansku buru hladno uz temperaturu zraka od 1 do 5, a u srijedu tek malo više vrijednosti.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / I dalje nestabilno i svježe. Bura za početak i kraj vikenda

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla i slab mraz pri tlu. Od sredine dana mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, u višem gorju malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, navečer podno Velebita na udare i olujna, poslijepodne na jugu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 °C, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

U petak na sjevernom i srednjem Jadranu pretežno, a drugdje djelomice sunčano, poslijepodne rijetko moguć kratkotrajni pljusak. Više oblaka u noći i tijekom jutra na jugu te navečer na sjeverozapadu zemlje. Ujutro je u Gorskoj Hrvatskoj moguć slab mraz pri tlu. Vjetar slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na sjeveru poslijepodne jugozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita lokalno s olujnim udarima, poslijepodne u slabljenju i okretanju na sjeverozapadni, krajem dana na sjevernom dijelu i južni vjetar. Najniža temperatura zraka između 1 i 6, na Jadranu od 8 do 11 °C. Najviša dnevna većinom između 13 i 18 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, mjestimice s kišom ili ponekim lokalnim većinom popodnevnim pljuskom. U petak većinom suho. Ujutro na kopnu ponegdje magla, a većinom u gorju moguć je i slab mraz. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponajprije u petak i nedjelju s olujnim udarima. Temperatura bez znatnije promjene.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(IZBORI 2024.) PREFERENCIJALNI GLASOVI / Donosimo top ljestvicu najpopularnijih političara u IX. izbornoj jedinici…

Objavljeno

-

By

Građani su na jučer održanim izborima za Sabor imali mogućnost i preferencijalnog glasovanja. Ovo su rezultati, odnosno top ljestvica najistaknutijih zadarskih političara prema broju glasova osvojenih u IX. izbornoj jedinici, s izuzetkom Enija Meštrovića alias Ričarda koji je bio kandidat u X. jedinici:

1. Šime Erlić, HDZ – 8.812

2. Damir Biloglav, DP – 5.644

3. Enio Meštrović, RN – 4.326

4. Josip Bilaver, HDZ – 2.854

5. Jure Brižić, HDZ – 1.024

6. Daniel Radeta, SDP – 900

7. Ante Babić, HDZ – 872

8. Nikolina Baradić, HDZ – 784

9. Danijel Kotlar, DP – 682

10. Irena Dragić, SDP – 566

11. Duško Vuković, Umirovljenici – 564

12. Mate Lukić, HSP – 342

13. Slobodan Dević, HSP AS – 180

14. Drita Dunatov, RN – 151

15. Marjana Botić, JD – 98

16. Adela Frank, RN – 77

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Izborna noć u Zadru

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu