CIJEPLJEN I RAVNATELJ PSIHIJATRIJSKE BOLNICE UGLJAN Dodatne doze Pfizerovog cjepiva do kraja mjeseca za oko 1.400 stanovnika Zadarske županije

Objavljeno: 05.1.2021. u 12:51
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Kako smo ranije objavili, jutros je u Općoj bolnici Zadar počela provedba cijepljenja zdravstvenih djelatnika protiv COVID-a 19. Prva prioritetna skupina za cijepljenje protiv COVID-19 su djelatnici koji rade na COVID odjelima, a u sljedećim terminima će se cijepiti svi ostali zdravstveni i nezdravstveni djelatnici. U prvoj fazi cijepljenja se prijavilo 500 djelatnika za cijepljenje.

„Zdravstveni djelatnici Opće bolnice Zadar pokazali su da kao pojedinci svojom odlukom doprinose u zaštiti zdravlja i prevencije bolesti kod pacijenata, radnih kolega, kao i svoje obitelji i šire zajednice. Naime, cijepljenje je znanstveno dokazano najučinkovitija preventivna mjera zaštite pojedinca i cijele populacije protiv raznih zaraznih bolesti, te je jedini uspješni način da se u skoroj budućnosti umanji utjecaj virusa SARS-CoV-2 na naše živote ili da se njegova pojava u budućnosti može držati pod kontrolom zdravstvenog sustava.“ rekao je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc koji je jutros zajedno s ravnateljem ove ustanove dr. Željkom Čulinom među prvima primio cjepivo.

Cijepljenje protiv koronavirusa je jučer počelo i u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan u kojoj će se do kraja ovoga tjedna cijepiti 200 djelatnika i pacijenata. Među prvima se cijepio ravnatelj ove bolnice doc. dr.sc. Mladen Mavar koji je kazao kako nema nikakvih nuspojava te dodao: „Cijepljenje je jedini način da izađemo iz ove krize i vratimo se normalnom životu, a najviše da smanjimo smrtnost najosjetljivijeg dijela populacije te rasteretimo zdravstveni sustav. Moramo misliti na sebe, ali uvijek i na druge“.

Do sada je u Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije u dva navrata stiglo 1.185 doza cjepiva koje je raspoređeno u četiri najveća doma za starije na našem području- Dom za starije i nemoćne osobe Zadar, Dom za odrasle osobe Zemunik, Dom za starije i nemoćne osobe Ivan Pavao II u Biljanima te Dom za odrasle osobe Sv.Frane Zadar. Cjepivo je raspoređeno i zdravstvenim ustanovama, osim u Opću bolnicu Zadar i Psihijatrijsku bolnicu Ugljan, distribuirano je u Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd na Moru i Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije.

Dodatne doze Pfizerovog cjepiva očekuju se do kraja mjeseca za oko 1400 stanovnika Zadarske županije, a uskoro bi trebala početi stizati i cjepiva Moderna. Prema riječima dr. Alana Medića, građani bi se mogli početi cijepiti krajem siječnja.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 komentara za “CIJEPLJEN I RAVNATELJ PSIHIJATRIJSKE BOLNICE UGLJAN Dodatne doze Pfizerovog cjepiva do kraja mjeseca za oko 1.400 stanovnika Zadarske županije”

 1. Njih je najlakše cijepiti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Zeljko Tokic

  Cijepimo se svi, ravnatelj i mi osim svih nas.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program