Connect with us

Galerije

FOTOGALERIJA Srce za Petrinju iz općine Sv. Filip i Jakov

Objavljeno

-

Civilna zaštita Općine Sv Filip i Jakov, volonteri, udruga mladih iz Turnja, DVD Sv. Filip i Jakov te brojni mještani već nekoliko dana neprestano rade na prikupljanju pomoći i organizaciji prijevoza kamp kućica Petrinji i okolnim područjima pogođenim potresom. U “Staroj školi” u Sv Filip i Jakovu i u prostorijama u Turnju tako se od samog početka ove nepogode prikupljaju i sortiraju razne potrepštine, namirnice, odjeća te hrana za sve one kojima je to sad najpotrebnije.

Prva na put je krenula ekipa volontera iz općine Sv. Filip i Jakov i Biograda koja je u srijedu popodne krenula na put prema Petrinji te su kasno navečer trima obitelji dostavili tri donirane kamp kućice koje će bar na neko vrijeme pomoći obiteljima koje su ostale bez svojih domova. Također, obiteljima su dostavljene sve potrebne namirnice i ostale potrepštine koje su se u srijedu ujutro skupljale u Staroj školi u Sv Filip i Jakovu.

Nakon brojnih donacija i brze međusobne organizacije Općine i DVD-a Sv. Filip i Jakov te volontera, konvoj humanitarne pomoći stigao je i u četvrtak popodne u potresom pogođeno područje Banovine, u naselje Jazvenik. Ivana Ivša, socijalna radnica, preuzela je sve dopremljene namirnice koje su spremljene u DVD “Jazvanec” koji je također stradao u potresu. Odatle će dalje slati pomoć onima kojima je to sad najpotrebnije. Pomoć je pružena i Vladimiru Kutiji iz Sikova, hrvatskom branitelju, smještenom u jednoj kući pored Siska.

Treći konvoj volontera iz Biograda, Sv. Filip i Jakova, Pakoštana i Draga krenuo je u subotu ujutro u tri sata dostaviti šest kamp kućica u potresom pogođeno područje Banovine. Nakon vožnje duge oko šest sati volonteri su stigli u Petrinju te kontaktirali obitelji s kojima je dan ranije bio dogovoren susret i primopredaja kućica. Svih šest kućica koje su bile napunjene namirnicama, higijenskim potrepštinama, odjećom, dekama i grijalicama, uspješno je iskrcano u dvorišta obitelji. Potrebna sredstva i potrepštine također su raspoređana prema potrebama obitelji. Isti dan u 10.00 sati iz Sv. Filip i Jakova također su krenule dvije kamp kućice sa potrepštinama za dvije obitelji kod Petrinje.

no images were found

 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Galerije

FOTOGALERIJA Đir po gradu

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Kneževa palača – „Slike, odore i znakovlje iz Domovinskog rata“

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Djed Božićnjak obišao zadarsku Voštarnicu

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu