Zimski praznici produljuju se za tjedan dana?

Objavljeno: 26.11.2020. u 18:01
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Premijer Andrej Plenković je na predstavljanju novih mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom rekao kako je moguće da se zimski školski praznici produlje.

- Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u suradnji s HZJZ-om i s ministrom zdravstva Vilijem Berošem predlaže da se trajanje školskih praznika, koji su predviđeni od Božića do Sveta tri kralja, produži za još jedan tjedan, kako bismo nakon eventualnih druženja koji se mogu dogoditi u obiteljskom krugu u vrijeme blagdana osigurali još za jedan dodatni tjedan što je dobro s epidemiološkog aspekta, rekao je premijer.

Premijer je dodao kako sustav obrazovanja ima poseban režim, koji nema veze s mjerama Stožera, osim okvirnih epidemioloških preporuka.

- Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i slično. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima, rekao je.

Naglasio je kako su važni obrazovanje, rad, proizvodnja i zaštita zdravlja.

- Svaki društveni kontakt, to znači biti s nekim na večeri, na fešti, u kafiću, disku ili drugdje, u ovom trenutku je luksuz koji je irelevantan. Za zdravlje građana svaki luksuz društvenog kontakta koji nije nužan je nebitan. Sve što možete izbjeći, a da nije nužno, nije posao i nije obrazovanje u ovom trenutku je nebitno, naglasio je premijer.

Podsjećamo, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u HRT-ovu Dnevniku u utorak da će se nastava i dalje održavati kao i dosad, po modelu ABC.

- Donosit ćemo odluke shodno situaciji na terenu o eventualnom prelasku na model C jer mislimo da je i dalje nastava licem u lice najbolji oblik nastave, rekao je Fuchs u intervjuu novinarki HRT-a Sunčici Findak.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program