“Po ministru Fuchsu bolje je da nema nastave, nego da bude online”

Objavljeno: 21.11.2020. u 16:16
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak govorila je u Novom danu o rizicima širenja koronavirusa u obrazovnim ustanovama.

Objasnila je što misli o trenutnom službenom stavu da žarišta epidemije nema na fakultetima i u školama, pa a kako nije uveden niti lockdown, nema niti nastave online.

“Prije svega, mi nemamo podatke na osnovu kojih bismo mogli reći da nema žarišta na fakultetima i da nema žarišta u školama”, konstatirala je Divjak i dodala:

“Svi oni koji su spremni, već su davno online ili su barem u hibridnom modelu. Što se škola tiče, mi stvarno nemamo podataka. Ako govorimo o tome koliko je zaraženo učenika ili nastavnika, to možemo uspoređivati sa zaraženosti u općoj populaciji, pa onda vidjeti je li nastavnika više zaraženo od postotka zaraženosti u općoj populaciji. Meni se čini da jest”, kazala je i rekla da je apeliranje u tom smjeru zadaća sindikata.

“Ako se sjećate u svibnju, kad se otvarala razredna nastava, imali smo do tri zaražena dnevno, a tada su sindikati propitivali jesu li djeca i nastavnici ugroženi”, podsjetila je.

Osvrnula se potom na izjave ministra obrazovanja Radovana Fuchsa da zasad prelaska na online nastavu u školama neće biti, ali da bi, ako bi za time bilo “epidemioloških potreba”, zimski praznici mogli početi ranije, što bi se nastavno nadoknadilo kraćim ljetnim praznicima.

“Čini se da je u ovom trenutku po ministru bolje da uopće nema nastave, nego da bude online nastava”, komentirala je Divjak uz zaključak da je “to pogrešno”.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 komentara za ““Po ministru Fuchsu bolje je da nema nastave, nego da bude online””

 1. Fuchs je dobro rekao , jer 99 posto nastavnika bih samo poslalo to uradite i to je to bez objasnjenja i icega i posaljite zadacu, njih par i to je to sve odradili u 2 minute , i tako za 5 razreda isto, da djeci nije nista nilo objasnjeno, zamislite strani jezik gdje djeca sama moraju da si objasne. Bolje onda da nista ne rade.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
 2. Neradnički uhljebistan

  Djeca i donose djedovima i bakama virus
  A to i žele ovi na vlasti

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program