Milanović i Plenković čestitali Bidenu

Objavljeno: 08.11.2020. u 09:09
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković čestitali su izabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu na pobjedi.

- Čestitam izabranom predsjedniku Bidenu i izabranoj potpredsjednici Kamali Harris, poručio je Plenković na Twitteru. Hrvatska vlada raduje se suradnji s vama i vašom administracijom na jačanju bilateralnih odnosa i snaženju transatlantskog partnerstva, poručio je Andrej Plenković.

- Povjerenje rekordnog broja američkih birača Joeu Bidenu potvrđuje kako u demokraciju moramo ustrajno vjerovati i kada je na kušnji. Siguran sam da će njegova pobjeda značiti i obnovu euroatlantskog partnerstva koje je bilo ugroženo te da će Europa opet biti glavni saveznik SAD-a, poručio je Zoran Milanović i naglasio da je to dobro za globalizirani svijet, za Europu i za Hrvatsku.

- Vjerujem da će Hrvatska u izabranom predsjedniku SAD-a imati ne samo saveznika već i prijatelja, pogotovo što Joe Biden dobro razumije našu noviju povijest u što sam se mogao uvjeriti i tijekom ranijih, vrlo sadržajnih razgovora s njime, zaključio je hrvatski predsjednik.

Poručio da se raduje suradnji s njegovom administracijom. oe Biden u subotu je proglašen izabranim američkim predsjednikom nakon što je premašio potrebnih 270 elektora za ulazak u Ovalni ured.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.2/5 (19 votes cast)
Milanović i Plenković čestitali Bidenu, 1.2 out of 5 based on 19 ratings

1 komentar za “Milanović i Plenković čestitali Bidenu”

  1. Čestitali su izbornom prevarantu!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program