Connect with us

Sport

IZVJEŠTAJ IZ JAZINA Košarkaši Sonik Puntamike svladali Vrijednosnice Osijek rezultatom 97-92

Objavljeno

-

Košarkaši Sonik Puntamike na domaćem su terenu u 11. kolu HT Premijer lige svladali Vrijednosnice Osijek rezultatom 97-92. Sukladno najavama, bila je to utakmica na veliki broj poena u kojoj je pobjeda mogla otići na obje strane, a na koncu su više mirnoće u završnici pokazali Puntamičani koji su stigli do sedmog ovosezonskog trijumfa.

Osječani su raspoloženo ušli u susret i na krilima reprezentativca Antonija Jordana rano preuzeli rezultatsku inicijativu. Nekoliko lijepih poteza nekadašnjeg igrača Cedevite rezultiralo je sa sedam poena gostujućeg sastava, ali možda i važnije, na samom startu pokazalo da se Slavonci imaju čemu nadati u centru Zadra. Trener Vlašić nije mogao biti zadovoljan viđenim pa je već nakon pet minuta, pri rezultatu 7-13, pozvao svoje igrače na „čašicu razgovora“, no na pravu reakciju domaće momčadi trebalo je čekati završnicu prve četvrtine.

Serija Puntamičana 12-2 poklopila se s ulaskom Jakova Vladovića i Sandra Rašića u igru, a kada je potonji početkom druge dionice vezao pet poena, semafor je već pokazivao ugodnih 27-19 iz zadarske perspektive. Zanimljivo je pritom spomenuti da je u najavi utakmice posebno apostrofirani Dylan Frye u tim trenucima bio bez učinka, i što je još čudnije, na samo jednom pokušaju iza linije 6,75.

Domaćini su prijetili odvajanjem na dvoznamenkastu prednost, no povratak Kujundžića na parket dao je krila Vrijednosnicama koje su uzvratile serijom 0-7 i u 15. minuti vratile stvari na početak (29-29). Dva dalekometna ubačaja Rašića i Vručinića ponovno su prevagnula rezultatsku klackalicu na stranu Puntamike, ali gosti su u samoj završnici poluvremena na najbolji način pokazali zašto ih se s pravom smatra neugodnim suparnikom koji je u kratkom vremenu sposoban svakome „zapapriti“.

Semafor je još 25 sekundi prije odlaska na veliki odmor pokazivao plus pet za Sonik (45-40), da bi prvo Jordano svojim 16. poenom smanjio zaostatak, a potom Porobić i Lakić učas dodali svaki po dva, pa se u svlačionice otišlo s viškom na gostujućem kontu (45-47). Razljutilo je to domaćeg trenera koji je tražio ozbiljniji pristup i agresivniju obranu, što je i dobio u prvim minutama nastavka.

Tek je osam sekundi igre bilo potrebno da se Zadrani vrate u vodstvo, ali je za odlazak Vlašićevih momaka u mirnije vode trebalo čekati mini-seriju 7-2 sredinom treće četvrtine kojom su Puntamičani prvi put nakon dugo vremena otišli na više od dva posjeda prednosti.

No, svaki put kada bi domaćini povezali nekoliko ubačaja i priprijetili da se odvoje na dvoznamenkastu razliku, Vrijednosnice bi odgovorile tricom, pa se u posljednjih deset minuta ušlo s plus pet za Sonik (73-68).

U istom se ritmu nastavilo i u odlučujućoj dionici. „Soniksi“ su u nekoliko navrata prijetili da se otrgnu s lanca kojim su ih vezali igrači Marka Mandića, no nikako nisu uspijevali povezati par dobrih obrana. Nezaustavljivi Jordano je držao svoju momčad u egalu, a kada su mu se priključili Lakić i Frye semafor je pokazivao izjednačenih 81-81.

A onda je uslijedilo buđenje Sonika. Točno tri minute bez primljenog koša iz igre i serija 10-2 u koju su Runjić i Cvitković ubacili po poet poena odveli su Vlašićeve momke na 91-83 dvije minute prije kraja.

No, ako biste pomislili da je tu priči bio kraj – prevarili biste se. Dvije trice razbuđenog Fryea vratile su Osječane u igru, da bi Pavao Paić polaganjem 40 sekundi prije kraja smanjio na minimalnih 93-92 iz gostujuće perspektive.

Trener Vlašić je pozvao minutu odmora ne bi li pripremio akciju za svoje momke, a ona je rezultirala odlaskom Tomislava Cvitkovića na liniju slobodnih bacanja. Visoki Zagrepčanin je bio mirne ruke i prisilio goste da u posljednjem napadu tricom traže produžetak. Lopta je došla do Fryea koji je bio kratak, da bi novu pobjedu Sonika u kontri potvrdio Zovko za konačnih 97-92.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Cvitković i Runjić s 23, odnosno 22 poena, dok je goste predvodio novopečeni reprezentativac Antonio Jordano s 22 koša i četiri asistencije.

IZJAVE IGRAČA I TRENERA NAKON UTAKMICE:

Antonio Jordano, igrač Vrijednosnica Osijek

– Znali smo da nas čeka teška utakmica, pogotovo u ovoj situaciji kada smo ostali bez trenera. Dogovorili smo se da ćemo podići agresivnost u obrani i da ćemo dati sve od sebe. Mislim da smo se dobro držali i da smo uz malo sreće i nešto iskustva mogli doći i do preokreta, ali na koncu je to bila zaslužena pobjeda Sonika.

Lovre Runjić, igrač Sonik Puntamike

– Čestitao bih Osijeku koji je odigrao odličnu utakmicu. Mi smo se iscrpili protiv Zadra i večeras smo jednostavno trebali dobiti. Ako treba, i na silu. Znali smo da su igrači Osijeka vrhunski šuteri te smo znali da trebamo zaustaviti njihov dalekometni šut želimo li doći do pobjede. Na kraju smo u tome, koliko-toliko i uspjeli i stigli do novih bodova.

Hrvoje Vlašić, trener Sonik Puntamike

– Kao što sam rekao u najavi, Osijek je momčad protiv koje je teško izbjeći utakmicu na devedesetak poena jer imaju sjajan napadački potencijal. Očekivao sam ovakav susret. Svaki puta kada smo došli u šansu da prelomimo rezultat oni bi pogodili s istekom napada, a protiv takvih ekipa je jako teško držati koncentraciju sve 24 sekunde. Kada se utakmica lomila, dva puta smo primili tricu u zadnjoj sekundi napada. Jednostavno, to je Osijek. To je njihov forte. Mogli smo gledati i puno gori scenarij po nas. Ipak, kada je trebalo, bili smo dobri. Mi smo cijelo vrijeme kontrolirali rezultat. Oni su u nekoliko navrata dolazili u egal, ali nisu uspijevali prijeći u vodstvo.

– Mi nismo momčad koja igra dvije utakmice tjedno te je nakon pražnjenja protiv Zadra ovo bio veliki ispit zrelosti za nas. Bilo je jako bitno da nastavimo u dobrom ritmu, tim više što nismo bili u kompletnom sastavu. Na koncu smo ispunili cilj koji smo si postavili te sam zadovoljan pobjedom.

Marko Mandić, pomoćni trener Vrijednosnica Osijek

– Utakmica se odlučivala u zadnjim sekundama, no na kraju je presudilo iskustvo domaćih igrača, prije svega Jakova Vladovića. Dali smo svoj maksimum i bili smo blizu, no ovo je sport i netko mora pobijediti, a netko izgubiti. Ovaj put je Sonik bio taj koji je odnio bodove.

 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTO / Zadar Bike Magic pobjednik prve etape 4Islands MTB Stage race na Kvarnerskim otocima

Objavljeno

-

By

Fotografije: 4Islands

Prva etapa, koja ističe raznolikost otoka Krka uključuje dionicu dugačku 72 kilometra  i 1530 metara uspona krenula je i završila u Baškoj na Krku. Kvarnerski otoci zrače spektakularnom ljepotom u svim vremenskim prilikama, od gotovo lunarnih krajolika Mjesečevog Platoa, preko pašnjaka i livada sredinom staze, do staze duž kanjona s impresivnim stijenama.  

U kategoriji “UCI Men” Nicola Taffarel i Massimo Rosaiz tima Metallurgica Veneta Mtb Pro team 1, ušli su u cilj s najbržim vremenom 2:46:50 , dok je drugo mjesto zauzeo tim ORBEA x Leatt x Speed Company, a treći su bili tim  Klimatiza Toteemi Cabberty 2.

U utrci “UCI Women” kategorije prve su stigle Janina Wust i Rosa Van Doorn iz tima BUFF MEGAMO Women s vremenom 3:26:32druge su stigle tim CANNONDALE ISB SPORT, a treće tim 8capital.

„Bili smo okruženi prekrasnim krajolikom, stvarno sam uživala u ovoj etapi; bila je jako brdovita i nije bilo lako pronaći dobar ritam na ovom terenu. Ali da, bilo je zaista prekrasno!” – rekla je Van Doorn.

U kategoriji “Mixed”, prvo mjesto osvojio je tim Zadar Bike Magic,  Karmen Skiljic i Tonko Čičin-Šain s vremenom 3:26:10. Oboje su mladi studenti kineziologije – Tonko studira u Zagrebu, dok Karmen studira u Švicarskoj. Drugo mjesto zauzeo je tim Squirt Efort dok su treće i četvrto mjesto zauzeli hrvatski timovi Rab Mtb Paradise Team I CRES No Stress Island- Team 2.

Karmen je iznijela svoje prve dojmove: “Ovo je bio prvi put da sam sudjelovala na ovoj utrci, i bilo je zaista drugačije iskustvo za mene. Inače vozim cross utrke, koje su kraće, traju sat do sat i pol. Vožnja u paru, pogotovo kad se osjećaš iscrpljeno, a partner te gura naprijed, potpuno mijenja doživljaj.”

Tonko, također student kineziologije, dodaje: “Iako često vozim maratone, ovo mi je bio prvi put da sudjelujem u etapnoj utrci. To je posebno iskustvo jer nema odmora; ili vozimo jako samostalno, ili se potičemo međusobno. Pokušavamo što više surađivati, dijelimo hranu i piće, i to je zaista zanimljivo iskustvo. Vremenski uvjeti su idealni, svježe na početku, a postajalo je sve toplije tijekom dana. Budući da smo domaći, preferirali bismo izazovnije vremenske uvjete, jer smo na njih navikli, a to bi onda bilo stresnije i za druge natjecatelje. Kao najmlađi tim, osjećamo da nam je to također bila prednost!”

Još jedan hrvatski tim je dominirao utrkom u kategoriji “Amateurs Men”, Ivica Mesaric i Roko Fržop, Husqvarna team, zauzeli su prvo mjesto s vremenom 3:16:24.  A treba spomenuti i Marina Dekovića i Peter Vesela iz Team VISIT  KVARNER koji su također osvojili prvo mjesto u kategoriji “Grand Masters Men”.

Timovi su bili očarani gotovo savršenim vremenskim uvjetima tijekom Prve etape. Staza duga 72 kilometra, koja otkriva ljepote otoka Krka, bila je apsolutni pogodak za izvanredan početak 4Islands MTB Hrvatska utrke. Sutrašnja, druga etapa seli na otok Cres, a ističe se spektakularnim početkom na trajektnom pristaništu u Meragu. Start je predviđen u 10:45 sati.

Deveto izdanje 4Islands MTB race događaja, koji se razvio u pravi dragulj brdskog biciklizma, predstavlja Ironman grupa kao dio svojih Epic serija uz ostalih sedam utrka. Riječ je o petodnevnoj etapnoj brdskoj biciklističkoj utrci čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Zahvaljujući izvanrednoj inicijativi domaćina, njihovom srdačnom gostoprimstvu, predanom radu organizacijskog tima te izvrsnoj suradnji s partnerima, ostvaruje se sinergija između sporta i izvansezonskog turizma, što doživljava svoj vrhunac u Hrvatskoj. Natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali.

Za sve detalje i vremena posjetite stranicu: https://www.4islandsmtb.com/ .

 
Nastavi čitati

Sport

DRŽAVNI TURNIR / Ove subote tisuću mažoretkinja na Višnjiku

Objavljeno

-

By

Hrvatski savez mažoretkinja i pom pon timova organizirat će i provesti 42. državni turnir koji će okupiti 26 timova i tisuću mažoretkinja. Turnir će se održati u subotu, 20. travnja 2024. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Turnir će biti kvalifikacijske naravi za Europsko prvenstvo u Liberecu u srpnju, te za Svjetsko prvenstvo u Cape Townu u rujnu 2024. Program zadarskoga turnira obuhvaća 250 koreografija u kategorijama djece, kadetkinja, juniorki i seniorki.

 
Nastavi čitati

Sport

Ćorić ispao već u prvom meču na turniru u Barceloni

Objavljeno

-

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se dugo zadržao na zemljanom ATP 500 turniru u Barceloni. Poražen je u svom premijernom meču, ogledu drugog kola, od Argentinca Facunda Diaza Acoste. Argentinski tenisač, trenutačno 53. na ATP ljestvici, pobijedio je 32. igrača na svijetu sa 6:2, 7:5, za nešto više od jednog i pol sata igre. Kao 15. nositelj Ćorić je bio slobodan u prvom kolu.

Diaz Acosta je meč otvorio s 5:0 čime je osigurao osvajanje prvog seta. U drugoj dionici Ćorić se spašavao breaka kod 2:3 i 3:4, ali je pokleknuo u gemu kada je servirao za tie-break. Na meč-loptu, kod 30:40, Ćorić je promašio vrlo lagani smeš udarac, kojeg je poslao izvan terena te je morao čestitati suparniku na pobjedi.

ATP turnir u Barceloni je povratnički za legendarnog španjolskog tenisača Rafaela Nadala koji u prvom kolu igra protiv Talijana Flavija Cobollija.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu