Beroš: Mjere su tu da omoguće život

Objavljeno: 27.11.2020. u 15:59
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Prvi put nakon pojave korona virusa okupili su se svi dionici zdravstvenog sustava na 7. Zdravstvenom Z kongresu kako bi komunicirali nove prijedloge, dosadašnje poteze i planove za borbu protiv korona virusa. Posebno online izdanje otvoreno je se specijalnim intervjuom s prof. dr. sc. Vili Berošem.

Na novinarsko pitanje kako se osjeća s obzirom na to da je pozitivan na COVID-19, ministar Vili Beroš je rekao kako je imao visoku temperaturu, opći umor i respiratorne tegobe, ali kako je slušao savjete liječnika i stanje mu je trenutno stabilno.

U ponoć stupaju na snagu stroge mjere koje su rezultat promišljanja stručnjaka. One se ne donose ishitreno nego kontinuiranim praćenjem trendova.

- Mjere su tu da omoguće život, ali isto tako ekonomsku stabilnost jer bez toga nema opstanka društva, naglasio je.

Vlada i Nacionalni stožer moraju sagledavati interese cijelog društva, međutim, kritičari uvijek gledaju s perspektive jedne skupine, rekao je ministar.

- Situacija nije bitno drugačija u Hrvatskoj nego što je u okruženju. Pridržavanje mjera je ono što nas čini boljim ili uspješnijim, rekao je Beroš.

U proljeće smo pokazali da možemo bez represija biti među najuspješnijim u EU.

- Na žalost to se nije dogodilo u drugom valu u kojem se nismo pokazali odgovornima pa moramo posegnuti i za kaznama u slučajevima kada pojedinci ugrožavaju druge, rekao je ministar.

Istaknuo je kako još jednom apelira de se izbjegava svaki nepotrebni kontakt ili susret i dok smo u tim okvirima možemo gledati optimistično u budućnost.

Ako neće biti solidarnosti i odgovornosti, teško da će restriktivne mjere i kažnjavanje doprinijeti sprečavanju širenja zaraze, rekao je.

Ministar je još jednom zahvalio svim zdravstvenim radnicima, a na pitanje je li to dovoljno i hoće li se adekvatno nagraditi zdravstveni djelatnici, ministar je odgovorio je kako je izrađen prijedlog koji je upućen Vladi a koji podrazumijeva stimulaciju i povećanje koeficijenta za sve zdravstvene i nezdravstvene radnike koji su na prvoj liniji bojišnice s koronavirusom.

Što se tiče skrbi za kronične bolesnike pokrenut je pozivni centar.

- Ideja je bila pomoći svima i u nekoliko dana rada pozivnog centra bilo je oko 3 200 upita i formirali smo timove koji rješavaju tu problematiku, rekao je i dodao kako je važno naglasiti da kreće e-naručivanje preko HZZO-a koje je transparentno i sprečava dvostruko naručivanje, rekao je ministar.

Beroš je najavio za sljedeći tjedan novi strateški okvir u borbi protiv raka

Naglasio je kako je dug prema vele drogerijama dug kontinuiteta, ali da će on sve učiniti da pokuša riješiti taj problem.

Istaknuo je kako put ozdravljenja zdravstvenog sustava u Hrvatskoj neće biti kratak te da će on zahtijevati dobru avaluaciju, usaglašene mjere i put koji omogućava ono što je majbolje za naše pacjente.

- Ovakav zdravstveni sustav to zasigurno nije, zaključio je Beroš.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

6 komentara za “Beroš: Mjere su tu da omoguće život”

 1. Plenki&Pupi

  Citat:
  , ministar Vili Beroš je rekao kako je imao visoku temperaturu, opći umor i respiratorne tegobe, ali kako je slušao savjete liječnika i stanje mu je trenutno stabilno.(kraj citata)

  Do sada su, svim političarima, simptomi bili blagi, rješivi s dobrom lešadom, a sada malo mijenjaju retoriku. Očito im je netko šapnuo, nemojte tako nitko nam neće vjerovat, pa malo odglumite…

  U svakom slučaju očekujem osmrtnicu bar jednog kapitalca pa možda i povjerujem.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Ma koji si ti kuac da”ocekujes” neciju smrt smrade jedan/na/no ili chagoli trece… pa justo to bija i neki “kapitalac”.
   Bogda te misa papina pogodila u sri justa i to prid Bozic.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Plenki&Pupi

  Hvala na blagoslovu.
  Koja je onda razlika između mene i tebe?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Poslusaj Papinu misu za Bozic pa ces saznat. A blagoslov, neka ti bude i da vas svekolike filonzofe prosvitili.
  Dominus, illuminatio mea! Evala.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Plenki&Pupi

  “filonzof” ?
  Ja mislio da se radi o američkoj tipkovnici koja nema č,ć,š,ž… a ono filonzof?
  M koga Vi to farbate?
  Poštovani, s ovim s Vama završavam filonzofiranje.
  Vi znate tko sam ja a ja pretpostavljam tko ste Vi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Cijela ova situacija,sve ovo, NIJE ovo ŽIVOT,gospodine Beroš!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program