Župan nije jedini. Svi se trebaju bojati Marka Pupića Bakrača, odavno!

Objavljeno: 29.10.2020. u 16:26
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Najveća laž koju je Sotona prosuo jest ta da – ne postoji. Baš kao što je najveća laž koju je izrekao Marko Pupić Bakrač ona da se “njega nitko ne treba bojati”.

Kako pogrešno. Markom Pupićem Bakračem trebali smo biti užasnuti svi, odavna.

Tu je, međutim, jedna moguće još i gora njegova izjava:

“Shvaćaš li da mi je zbog tvog idiotizma izmaltretirana cijela obitelj?” – kazao je obraćajući se putem medija županu Longinu, istom onomu kojemu je par dana prije i ozbiljno zaprijetio.

Njemu je izmaltretirana cijela obitelj!?

Istom onome koji od ženinog otkaza naovamo ništa drugo ne radi ni na radnom mjestu ni kod kuće ni u krevetu, osim što maltretira i smišlja kako izmaltretirati svakog za koga mu se pričini da je korisno.

Njegova je obitelj izmaltretirana!?

Tko točno? Punica, radnica iz Maraske koja je nakon umirovljenja (prema njegovom iskazu) “u dva dana” digla zgradu sa osam apartmana na Pagu? Ili žena? Smijenjena direktorica javne tvrtke sa milijunima eura vrijednim nekretninama? Sin i nevjesta zaposleni u Bolnici dan nakon što su izašli s fakulteta? Svaki u svojoj vili s bazenom ispred, iznad i oko svakog apartmana… Sve ih vidimo kako shrvani i izmaltretirani plaču nad svojom sudbinom uz tropske koktele i roštilj okupljeni na krovnom bazenu najnovije, treće obiteljske vile u Josipa Kosora.

Kakve li nesretne sudbine. Da namakneš milijune eura, nabiješ ih svima na nos, ponosno, kao da si ih nakon 45 godina muke i znoja donio iz Njemačke, pa u istoj ulici nanižeš čak tri vile jer tebi nitko ništa ne može. Zar to nije svima jasno?

I, taman kad si mislio da je gotovo, da si prošao “lišo”, da te nitko ništa neće pitati – ni kako ni odakle, ono puna kuća policije. Ispada da ne smiješ ni prijetiti!? Kakve li nesreće.

Marko Pupić Bakrač već osam godina ne radi ništa drugo osim što maltretira, zlostavlja i nasrće na sve moguće načine na random odabrane adrese, sve sa samo jednom premisom, prvom i zadnjom koju je zapamtio iz djetinjstva – “reci joj dok ti ne kaže”.

Galami, provocira nerede i sukobe, vrijeđa, kleveće, podmeće i rovari sa sve redom sličnima sebi kao neka neuka i podla baba kakvu svijet nije vidio. Pod platformom, dakako, “drž’te lopova”.

Hoće li ga netko pitati konačno – gdje su lopovi bili prije 2013., kad je “izmaltretirana obitelj Pupić Bakrač” nogom u dupe izbačena sa Zračne luke Zadar?

Do tada je sve bilo ok?

Kakva glupost.

Jednaka onoj da je “kineski ražanj” nakon policijske posjete sve sem ražnja na kojem Kinezi okreću pse (a pas sa slike je zadarski župan).

Sad je “kineski ražanj” – “sintagma“, “vic”, “stari narodni izraz”… Ni prijetiti ne zna kako treba. Što je donekle i u skladu sa svim ostalim aspektima njegova života. Na terorističkim (nikako ne političkim!) tiskovnima se predstavlja kao inspektor RH, na radnom mjestu ga nema, kod kuće je rogonja… Pa jasno da na kraju nije niti onaj tko bi prijetio?

Istovremeno, MPB je jedini sudionik političkog života u Zadru otkad pamtim, a koji je u kratkom periodu više puta “imao posla” s oružjem. Te mu je bačena bomba, te prodaje oružje, te mu je u kući pronađen cijeli arsenal…

Učinak sudjelovanja MPB u društvenopolitičkom životu Zadra ravan je savezničkom bombardiranju grada. Trebat će desetljeća da nakon ove predstave ovdje izraste opozicija vrijedna slušanja, rasprave i komentiranja.

U pravu je Longin kada kaže da čak niti nije pitanje vlastitog straha kad prijavljuje prijetnju Marka Pupića Bakrača na čijem je Facebooku i dan danas “obećanje” da će biti nabijen na kolac.

Marko Pupić Bakrač je možda bio nebitan, pa je možda poželio postati bitan, možda je u nekim trenucima to i mogao biti, ali danas je krajnje opasan, suočen sa drugom starom narodnom – “dabogda imao, pa nemao”.

U jednom je trenutku imao sve – gradilišta, stanove, punu kesu i medijski mir.

Danas je obrnuto. Žena je bez posla, njemu se ozbiljno trese stolica u Ministarstvu poljoprivrede, pod povećalom je čak i opravdanost bolovanja na kojemu je skoro tri mjeseca, na zadnjim je izborima potvrdio biračko tijelo u težini 128 glasova. Umjesto pilota s aerodroma, horde turista i građevinskih radnika, kućama mu sad šetaju DORH, porezni inspektori i policija.

Sad je pravi trenutak za ispeći kokice, zavaliti se i gledati. Tko mu je sljedeći kriv i tko će platiti?

Jedini je problem što se komedija s elementima krimića naglo pretvara u ratni film.

Neugodna poruka svih predstava u režiji Marka Pupića Bakrača jest – “mene ne dirajte jer ćete požaliti” i vrlo brzo će to biti jasno svima.

On stoji na prvoj crti obrane krajnje sumnjivo stečenog obiteljskog bogatstva i ni metar dalje. Do sada mu je sve pošlo za rukom, pa misli da će i prijetnje.

Na potezu je Ivica Škara i ODO Zadar.

Može li Marko Pupić Bakrač što nitko ne može?

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.4/5 (9 votes cast)
Župan nije jedini. Svi se trebaju bojati Marka Pupića Bakrača, odavno!, 1.4 out of 5 based on 9 ratings

6 komentara za “Župan nije jedini. Svi se trebaju bojati Marka Pupića Bakrača, odavno!”

 1. Što je više objeda i laži to nam je MPB sve draži i draži.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
  • xy@
   Ti si sigurno jedan od 128 bijednika koji mu je dao glas u 9 izbornoj jedinici

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 1.0/5 (3 votes cast)
 2. E, i cha sada…sve to cha mu pobrojano ovod gori ni nisto drugo vengo…vratija in je ( citaj i razumi hdezenjarckoj mafiji) milo zadrago. A oli nije jema od kogar vidit ? I vidi sad …sad mu ka fol niko nisto nemore, a di su sad hdzenjare sa vlasti ? A vi iz redakcije sa mi jopet maknite komnetar ka i zadnji sto je bija…nes ti meni demonkracije i slobode govora ( pisanja)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
  • Nepismeni prvi razred O.Š. možeš upisati u rujnu 2021.g. za osam godina možda naučiš pisati a ako budeš pažljiv čak i razmišljati, znaš to je jedna od funkcija mozga.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 2.6/5 (5 votes cast)
   • Ja san covik ki pise ono cha misli i kakor zna, a takovi ka i ti nemoredu ni popishat se bez virtualnega mozga u ruci(citat smarfona). Ja jeman inglesku tipkovnicu cha mi je mali kupija u dutyfree i ona nema nasa slova, a u skolu san isa po jugu i buri vaporon u grad i tako se doma vraca. Ti siguro nisi i zato paris ka nisto bistrije mislit svojin smartfonom a? Drzi se ovega cha gori stoji a ne rovat po mojon gramatici

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. Plenki&Pupi

  Mada se uvijek nisam, po pitanju stava, složio s “bumbašem”, u ovom slučaju dajem mu punu podršku.
  Čovjek ima pravo iznijeti svoje mišljenje a da pri tome nikoga ne vrijeđa.
  On govori na svoj način, meni kao “vlaju” to nimalo ne smeta.
  Ne znam di je problem.
  Ova osoba koja ga omalovažava ili je iz uredništva ili bliska vladajućoj oligarhiji a treća opcija pacijent dr. Mavara.

  Bumbi, drži se!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program