U Zadru obilježen prvi Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

Objavljeno: 21.10.2020. u 17:36
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Hrvatski sabor je 21. listopada proglasio Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa, koji se po prvi put obilježava diljem Hrvatske, pa tako i u Zadru

Danas je i u Zadru obilježen prvi Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa.

U cilju dodatne edukacije građana, a posebno svih sudionika u prometu policijski službenici Policijske uprave zadarske zajedno s djelatnicima agencije ABECEDA komunikacije, dijelili su letke u kojima se posebno ukazuje na faktore rizika u prometu koji su glavne ubojice u cestovnom prometu u Hrvatskoj, a to su vožnja u alkoholiziranom stanju, korištenje mobitela tijekom vožnje, nevezanje pojasa te prekoračenje brzine.

Uz vozila, policijske motocikla, bio je postavljen info pult na kojem se nalazila povelja gdje su se građani svojim potpisima obvezali da će poštivati prometnu kulturu, a kao podsjetnik na to dobivali su prigodne bedževe.

Novom kampanjom želi se apelirati na građane kako bi poštivali prometne propise te su Voditelj Službe za sigurnosti cestovnog prometa Policijske uprave zadarske, načelnik Postaje prometne policije Zadar te policijski službenici mnogobrojne zainteresirane građane upoznali s ciljem akcije koja se danas provodila uz moto „Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“.

Prvi Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa obilježen je i u zadarskim srednjim školama osobito među učenicima četvrtih razreda koji će uskoro postati vozači. Učenici su potpisali prisegu da će biti odgovorni sudionici u prometu, a prisege su im uručili policijski službenici za prevenciju. Učenicima je prikazan edukativni film Službe prevencije Ravnateljstva policije s video porukama kojima su upozoreni na opasnosti i posljedice nepoštivanja prometnih pravila s ciljem poticanja budućih mladih vozača na odgovorno i savjesno ponašanje.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program