U Sloveniji novi rekord, 1963 novozaražena i 18 umrlih. Skoro sve je zatvoreno

Objavljeno: 24.10.2020. u 13:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U Sloveniji su u posljednja 24 sata potvrđena 1963 nova slučaja zaraze koronavirusom, 300 više nego dan ranije, a od covida-19 umrlo je 18 ljudi, potvrdilo je u subotu slovensko ministarstvo zdravstva.

Riječ je o novom crnom rekordu po broju novooboljelih i broju smrtnih slučajeva do sada.

S novopotvrđenim zarazama njihov je ukupni broj od početka epidemije porastao na 21.276, od kojih su trenutno aktivna 13.023 slučaja.

U bolnicama se liječi 449 pacijenata, a među njima su 63 teže oboljela na odjelima intenzivne njege.

Ukupno su do sada umrla 234 pacijenta, a broj zaraženih na 100.000 stanovnika u zadnjih 14 dana iznosi 449, po čemu je Slovenija među najugroženijima u Europskoj uniji.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je na testu pozitivan na koronavirus bio i ministar vanjskih poslova Anže Logar, zbog čega će idućih deset dana zajedno sa suradnicima koji su s njim bili u kontaktu ostati u izolaciji.

U Sloveniji je od danas na snazi lockdown po odluci koju je prije dva dana donijela vlada premijera Janeza Janše, a trajat će najmanje tjedan dana, nakon čega će se restrikcije ponovo razmotriti i revidirati, ovisno o situaciji.

Od danas u ponoć su tako zatvorene trgovine, osim onih koji nude hranu i osnovne potrepštine, zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, wellness centara, bazena, kinematografa, kulturnih ustanova, teretana, autopraonica itd.

I dalje je na snazi zabrana napuštanja regije stalnog boravišta, nastava u školama i fakultetima odvija se na daljinu, obustavljena je i trećina prometa, a od ponedjeljka neće raditi ni dječji vrtići.

Prema tempu širenja zaraze iz posljednjih nekoliko dana, broj novozaraženih se udvostručuje svakih pet do šest dana.

U slučaju popunjenosti bolničkih kapaciteta oboljelima od covida-19, vlada razmišlja i o stavljanju viška lakše oboljelih u hotele, no problem je u tome tko bi u tom slučaju za te oboljele brinuo jer već sada iz bolnica poručuju da nemaju potrebnog obučenog kadra i da su postojeće medicinske ekipe na kraju snaga.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program