NOVA APLIKACIJA MUP-a Online provjerite svoje prometne prekršaje, uložite prigovor…

Objavljeno: 16.10.2020. u 15:13
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Aplikacija olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja

Kroz projekt „Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije“, Ministarstvo unutarnjih poslova razvilo je novu uslugu Obavijest o prekršaju u prometu.

Radi se o aplikaciji koja je namijenjena vozačima i vlasnicima vozila koji su počinili prekršaje prekoračenja brzine u Republici Hrvatskoj. Počinitelju prekršaja, odnosno vlasniku vozila kojim je počinjen prekršaj, na kućnu adresu putem pošte dostavlja se Obavijest o počinjenom prekršaju na kojoj je naveden i pristupni kod.

Pomoću pristupnog koda aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu mogu pristupiti i državljani ostalih država, dok hrvatski građani ovoj aplikaciji mogu pristupiti i putem sustava eGrađani.

Na taj način počinitelj prekršaja odnosno vlasnik vozila moći će izvršiti:

• pregled popisa prekršaja za koje je generirana obavijest o prekršaju i/ili prekršajni nalog,

• pregled detalja prekršaja odabranog na popisu,

• preuzimanje obavijesti o prekršaju,

• prilaganje potvrde o plaćanju novčane kazne za prekršaj,

• dostava podataka o vozaču,

• dostava prigovora, tj. ugovora o novom vlasniku vozila.

Aplikacija olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja. Trenutno se radi isključivo o prekršajima prekoračenja brzine, a planira se proširivanje ovih mogućnosti na ostale prekršaje.

Pristup ovoj novoj e-usluzi omogućen je na web stranicama MUP-a te je u kategoriji Kutak za vozače na glavnom izborniku sada moguće provjeriti status vozačke dozvole, kao i pristupiti aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
NOVA APLIKACIJA MUP-a Online provjerite svoje prometne prekršaje, uložite prigovor..., 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program