KORONAVIRUS BUKTI PO ŠKOLAMA? ‘Brojke osciliraju. Ako je jedna osoba pozitivna, cijeli razred ide u samoizolaciju’

Objavljeno: 14.10.2020. u 18:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Iako u Hrvatskoj 84 posto škola održava nastavu u učionicama, ostale kombiniraju nastavne modele zbog prodora koronavirusa, dok je u 18 škola nastava u potpunosti online

Stroge epidemiološke mjere nisu mogle zaustaviti prodor koronavirusa u škole, pa je od početka nastave nekoliko desetaka razreda, a ponegdje i čitave škole završilo u samoizolaciji. U zagrebačkoj XV. gimnaziji, popularnom MIOC-u, nastava će u sljedećih 14 dana biti online, jer je zaraženo sedmero učenika i troje nastavnika, a šest je razreda u samoizolaciji.

“Nastavnici koriste sve dodatne alate, čak i kamere kako bi snimili ploču ili papir gdje razvijaju temu o kojoj se radi. Svi učenici moraju imati uključenu kameru i zvuk i imaju nastavu po rasporedu kao da su u školi”, pojasnila je za RTL Ljiljana Crnković, ravnateljica zagrebačkog MIOC-a.

No, već su tri tjedna učionice prazne u srednjoj školi u Vinkovcima. Na tom području, zbog pogoršane epidemiološke situacije, sve srednje škole i viši razredi osnovnih škola imaju nastavu na daljinu.

“Nadamo se da će to završiti s ovim tjednom, u četvrtak ili petak ćemo znati točno. Najveći broj učenika koji smo imali pozitivnih je pet i 54 u samoizolaciji, posljednjih tri, četiri dana taj broj se smanjio, pa je jedan pozitivan učenik i šest u samoizolaciji”, rekao je Josip Šuker, ravnatelj Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara u Zagrebu.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs danas je priopćio kako je u samoizolaciji 4090 učenika i 110 prosvjetnih djelatnika, dok su zaražena 294 učenika i 33 djelatnika. Stanje, prema njegovu mišljenju, nije zabrinjavajuće, iako se od početka školske godine do danas broj samoizoliranih učenika povećao za oko 1500.

“Za sada je pravilo da ako je jedan učenik pozitivan u razredu ili ako je jedan nastavnik pozitivan onda cijelo razredno odjeljenje epidemiolozi šalju u samoizolaciju, tako da te brojke osciliraju. Nema potrebe za mijenjanjem mjera, pogotovo se dobro pokazao ovaj dio koji je spušten na procjenu lokalnim stožerima i epidemiolozima”, istaknuo je Božo Pavičin, glavni savjetnik ministra obrazovanja.

Zasad 84 posto škola u Hrvatskoj održava nastavu u učionicama, dok ostatak škola djeluje po mješovitim nastavnim modelima. Samo 18 škola u cijeloj zemlji u potpunosti provodi nastavu po modelu C, odnosno online.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 komentar za “KORONAVIRUS BUKTI PO ŠKOLAMA? ‘Brojke osciliraju. Ako je jedna osoba pozitivna, cijeli razred ide u samoizolaciju’”

  1. Koliko vidimo po tv bukti svugdje.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program