REBRO NA 1. MJESTU Zadarska Opća bolnica druga u državi po broju zaraženih liječnika i sestara

Objavljeno: 15.9.2020. u 08:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Najviše zaraženog medicinskog osoblja ima KBC Zagreb (Rebro), donosi Index u analizi prodora koronavirusa u domaći zdravstveni sustav. Obzirom da je riječ o najvećoj bolničkoj ustanovi u Hrvatskoj, takvi podaci ne iznenađuju. Na covid-19 pozitivno je 20 djelatnika, od toga 5 liječnika, 10 medicinskih sestara, 5 nezdravstvenih radnika, dok se u samoizolaciji trenutno nalaze 3 liječnika i 6 medicinskih sestara.

Odmah iza Rebra, međutim, po broju zaraženih slijedi Opća bolnica Zadar sa čak 14 zaraženih djelatnika i to s datumom 10. rujna. Pozitivni su jedan liječnik, 9 medicinskih sestara, 1 fizikalni terapeut, te 3 nezdravstvena djelatnika, dok je kod četvero djelatnika propisana mjera samoizolacije (2 medicinske sestre, 2 nezdravstvena djelatnika), piše Index.

Većina navedenih djelatnika je, kažu u zadarskoj bolnici, isključena zbog kontakta s oboljelom osobom od covida-19 izvan radnog mjesta (obiteljski ili privatni kontakti) ili su infekciju stekli tijekom korištenja godišnjeg odmora te su testirani na SARS-CoV-2 dan prije povratka s godišnjeg odmora. Za četvero djelatnika se ne može utvrditi gdje su stekli infekciju.

U Općoj bolnici Pula, s druge strane, od liječnika i nezdravstvenog osoblja nema zaraženih covidom-19. U ovom trenutku pozitivna je jedna medicinska sestra s Odjela za infektologiju.

Trenutno je u samoizolaciji pet djelatnika (1 liječnik i 4 medicinske sestre) s Odjela za infektologiju i jedan djelatnik (medicinski tehničar) sa Službe za internu medicinu.

Ima i bolnica u kojima nema zaraženih, a to su zagrebački KB Merkur i OB Šibensko-kninske županije. U te dvije bolnice nitko od medicinskog i nemedicinskog osoblja nije zaražen.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
REBRO NA 1. MJESTU Zadarska Opća bolnica druga u državi po broju zaraženih liječnika i sestara, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program