PUN RUJAN KULTURE. ZadrugART u Zadar dovodi Motovun film festival, Teatar Exit, Blackout project hip – hop scenu i izvrsne projekte domaćih kulturnih snaga

Objavljeno: 14.9.2020. u 14:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Iako je (znamo već svi zbog čega) otkazan ovogodišnji Kvart Art, očekuje nas bogata kulturna jesen. Projekt ZadrugART, (nastao u partnerstvu Centra nezavisne kulture, Grada Zadra, Koncertnog ureda i Gradske knjižnice Zadar) ulazi u završnu fazu i dovodi nam niz vrlo kvalitetnih koncerata, predstava, filmskih projekcija i radionica. Posebnost programa je suradnja, razmjena iskustava i zajednička organizacija evenata domaćih kulturnih snaga i renomiranih gostiju s nacionalne kulturne scene.

Seriju događanja otvara Radionica crtanja stripa, koja će se održati u ponedjeljak i utorak, 14. i 15. rujna u Gradskoj knjižnici. Dvodnevnu radionicu vodi redatelj i strastveni obožavatelj „devete umjetnosti“, strip guru Erik Lončar. U tjednima koji slijede, bit će organizirane i vrlo zanimljive radionice fotografije, glume, izrade grafita i čitanja priča za djecu. U organizaciji radionica sudjelovat će domaće kulturne snage – udruge Igrajmo se i Zapis te fotograf Aleksandar Bonačić.

U okviru glazbenog programa, ZadrugArt u Zadar dovodi legende hrvatskog hip – hopa.

Blackout project jedna je od najdugovječnijih glazbenih institucija u Hrvatskoj. U četvrtak, 18. i petak, 19. rujna Kapetanski će postati centar hip – hop scene . U poslijepodnevnim satima, od 17 sati, održavat će se radionice i panel rasprave za ljubitelje hip-hop kulture, DJ-inga, rime i dobrog zvuka, a od 21:30 slijedit će party u kojem će sudjelovati DJ Phat Phillie, Koolade, Kandžija, Marvel, Pećo, Rushin, Sensi X Scuba X Brat & Hramoholks.

Vrhunac programa bit će koncert Kandžije i Golih žena na kraju drugog dana.

Filmski program započinje kvizom u organizaciji KviZDa i Kino Zone koji će se održati na Kapetanskom, u srijedu, 16. rujna s početkom u 20 sati. Kroz pitanja i odgovore iz filmskog svijeta, natjecatelje će voditi svima znani zadarski kviz majstor, Boris Krneta, Od 19. do 21. rujna u Zadar stiže Motovun film festival. U sklopu trodnevnog gostovanja bit će prikazana tri sjajna filmska ostvarenja (Heroic losers, Istinita priča o Nedu Kellyu i Sweet thing), te šest, nimalo lošijih, kratkometražnih filmova.

Kazališni program odvijat će se u Kazalištu lutaka Zadar, Svetom Dominiku i Kapetanskom.

Zagrebački Teatar Exit gostuje s predstavom Sutra (ni)je novi dan i kabaretom Koncert za žlice i gitaru. Kazalište lutaka Zadar prikazat će lutkarske predstave Mala čarobnica i Dagnjica, te će organizirati lutkarsku radionicu za djecu. Teatar Dragon premijerno će izvesti predstavu za djecu Aladin.

Detaljan program pogledajte u prilogu:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
PUN RUJAN KULTURE. ZadrugART u Zadar dovodi Motovun film festival, Teatar Exit, Blackout project hip – hop scenu i izvrsne projekte domaćih kulturnih snaga, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program