Jacopo Butturini prvak Hrvatske u sprint triatlonu

Objavljeno: 16.9.2020. u 08:30
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U subotu 12.rujna u Zagrebu je održano finale Kupa Hrvatske u akvatlonu, supersprintu te prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu koje Triatlon klub Zadar sa svojim natjecateljima ne propušta već dugi niz godina. Predstavnike su imali u 2 od 3 kola lige jer su prvo kolo održano u Splitu – Marjanski đir bili primorani propustiti zbog nepovoljne epidemiološke situacije koja je u tom trenutku bila u Splitu.

Drugo kolo lige održalo se u organizaciji Zagrebačkog triatlon saveza, na Jarunu 29. kolovoza, a na kojem su nastupili kadeti Mila Rukavina, Marija Paleka, Ante Medić, David Pejdo, Luka Ivanović te seniori Mile Rukavina i Ivan Gobin koji je u svojoj dobnoj skupini M40 osvojio prvo mjesto.

Na trećem i posljednjem kolu Hrvatske triatlon lige u Zagrebu nastupili su u sve 3 utrke; akvatlon: Jakov Bljaić, Vito Gobin, Matija Ivanović; supersprint triatlon: Mila Rukavina, Marija Paleka, Luka Ivanović i Ante Medić te sprint triatlon: Jacopo Butturini.

Za ovaj klub, ova posljednja utrka pokazala se iznimno uspješnom jer je zlatna medalja pripala upravo njima. Triatlon klub Zadar u svojim redovima ima prvaka Hrvatske u sprint triatlonu. Riječ je o Jacopu Butturiniju koji već nekoliko godina nosi dres ovog kluba te uspješno osvaja prvo mjesto čak 4 godine zaredom; ovog puta sa vremenom 00:53:48.

Kao za natjecatelje u svim ostalim sportovima i za triatlonce je ovo bila najizazovnija sezona dosad. Zaustavljen je gotovo cijeli prvi dio sezone stoga veseli da se uz sve preporuke i epidemiološke mjere ipak uspjelo održati nekoliko utrka. Odvojen start muških i ženskih natjecatelja, ograničen broj sudionika i brojne druge mjere na koje se već neko vrijeme navikavamo nisu spriječile zaljubljenike u ovaj sport da rezultate svojih treninga kroz cijelu godinu pokažu na malobrojnim utrkama ove sezone.

Veseli i činjenica da je ispred njih još nekoliko događaja na kojima će sudjelovati u velikom broju: Half triatlon u Punta Skali 10.10., PH u olimpijskom triatlonu na Viru 18.10 te natjecanje u duatlonu u Zagrebu koje se održava krajem listopada.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Jacopo Butturini prvak Hrvatske u sprint triatlonu, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program