Srbi o proslavi u Kninu: Hrvati digli oba svoja raspala MIG-a, takve igračke ni djeci ne dajemo

Objavljeno: 05.8.2020. u 17:23
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nakon svečane proslave Oluje u Kninu usporedili smo sadržaj članaka četiri srpska medija. Neki su u prvi plan stavili Borisa Miloševića, drugi govore Plenkovića i Milanovića, a neki – ratno zrakoplovstvo

Neki srpski mediji oglasili su se povodom obilježavanja Oluje, među njima Blic, Kurir i RTS.

Blic je 25. obljetnicu VRO Oluja obradio kroz prizmu Borisa Miloševića, potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a s naslovom: Mirotvorac ili Izdajnik: Kako je jedan Milošević opet uspio podijeliti Srbe.

- Jedno je sigurno: Što god da napravi – neće valjati – njihova je prva konstatacija te navode kako već dugo jedan događaj nije podignuo buru u hrvatskoj i srpskoj javnosti kao što je to prisustvo predstavnika Srba na proslavi Oluje.

- Srbin, pa još i Milošević, svojim najavljenim potezom dijeli Srbe i Srbiju, pa i Hrvatsku, poput svog ozloglašenog prezimenjaka – tvrde.

Nadalje, Blic ističe kako je Boris Milošević prvi Srbin koji je sudjelovao u proslavi “najvećeg etničkog čišćenja poslije Drugog svjetskog rata u Europi, koje se provelo nad njegovim narodom”, navode kako je “nezapamćeno etničko čišćenje” odnijelo živote i u njegovoj obitelji, a prenijeli su i priču o ubojstvu njegove bake.

Na kraju, Blic tvrdi kako su oko Miloševića podijeljena mišljenja u Srbiji. Neki tvrde kako će “nasjesti na provokaciju” i “dati Oluji legitimitet”, dok drugi ističu da bi upravo Milošević mogao doprinijeti trajnom miru i pokazati dobru volju i uvažavanje između dva naroda.

RTS, Radiotelevizija Srbije, ima na početku svog teksta parafrazirane riječi premijera Andreja Plenkovića da Hrvatska žali zbog svih civilnih žrtava te također Borisa Miloševića koji je poručio da je važno da društvo shvati kako je i Srbija imala svoje žrtve.

U tekstu su naveli i govor Zorana Milanovića, a pozornost su pridali i pripadnicima HOS-a koji su nosili crne majice s grbom i uzvikivali “Za dom spremni”, a koje je policija zaustavila kada su pokušali doći na trg gdje se održavala svečanost.

Istaknuli su i kako su pripadnici HOS-a poručili kako Borisu Miloševiću u Kninu na proslavi Oluje – nije mjesto.

Kurir je objavio članak naslova: Plenković: Pobijedili smo velikosrpsku agresiju! Milanović: Hvala Borisu Miloševiću!

Prenijeli su dijelove govora Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića, a kao međunaslov prije govore Ante Gotovine napisali su:

- Za glavnog zločinca u Oluji Antu Gotovinu srpske žrtve ne postoje.

Oluju u svom članku Kurir naziva “zločinačkom akcijom”, a dodali su i kako je voditeljica programa na početku svečane proslave prozvala imenom sve visoke dužnosnike koji su došli, “čak i potpredsjednika hrvatske Vlade Borisa Miloševića”. I oni su u svom članku spomenuli pripadnike HOS-a.

Informer je popratio obljetnicu Oluje kroz prizmu ratnog zrakoplovstva, u članku naslova: KAKVA VOJNA SILA! Zbog proslave “Oluje” u Kninu Hrvati podigli oba svoja raspala “miga-21″ – S TAKVIM IGRAČKAMA SE KOD NAS NI DECA NE IGRAJU!

- Ali, svatko je ponosi onim što ima – započinje Informer.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.4/5 (10 votes cast)
Srbi o proslavi u Kninu: Hrvati digli oba svoja raspala MIG-a, takve igračke ni djeci ne dajemo, 1.4 out of 5 based on 10 ratings

7 komentara za “Srbi o proslavi u Kninu: Hrvati digli oba svoja raspala MIG-a, takve igračke ni djeci ne dajemo”

 1. Ma cha, ke tukci aaa….a nisu oni vidili nasu ekskadrillu “Pipera” na Zemuniku… eeee moj sinko, da dva raspala MiGa…raspali se bogda

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. …a justo san se sitija…mi zato jemamo 2 shotomarina Crvenoga i Zutega eno su u portu…a oni su djilozi jerbo nemadu ni more ni shotomarine
  vengo se moradu namin i crnogorciman venjat na lito… moredu uuu prkno puvat…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. “Boj ne bije svijetlo oružje,
  već boj bije srce u junaka!”
  Petar II Petrović Njegoš

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • Je, je…boj bije brunirano i to dobro…a bice da je oti P.P NJ. pa jos drugi kogoli od tvjega roda…oni ionako govoridu da smo mi od njizi postali…gente balcanica

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • ” Um je poput padobrana-funkcionira jedino ako je otvoren!”
    A. EINSTEIN

    Želim Vam lijep i ugodan dan “Bumbishta”!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 4. Svaka čast za veličanstvenu proslavu
  Oluje u Kninu. Nisam se nadao da će tako
  dobro biti. Najviše me oduševio govor generala,premijera i predsjednika, a posebno mi je drago da u službenom protokolu nisam gledao i slušao ultradesničare koji na ovakvim velikim proslavama „love glasove“ nepismenih primitivaca kojih na žalost još ima.Kada takvu desnicu predvodi Škoro koji
  je za cijelo vrijeme rata svirao tamburicu u SAD onda je to dobar znak za normalizaciju političke scene u zemlji.
  Da je proslava bila dobra i veličanstvena može se zaključiti i po izjavama ovog gubičara iz Srbije i njegovih poltrona
  i podrepaša koji ne zaslužuju nikakvu pozornost u ponosnoj Hrvatskoj -poglavito na dan kada njezini građani slave Dan pobjede.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 5. Je, da bi moga padobran otvorit triba ga prvo dobro poslozit i zatvorit…evala

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program