Neočekivane gužve na Jadranu: Gosti su štedljivi, ali posjećenost jako veseli

Objavljeno: 09.8.2020. u 14:00
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Direktorica Turističke zajednica otoka Krka Majda Šale rekla je u HRT-ovoj Temi dana kako s obzirom na situaciju nisu očekivali gužve i dolazak ovoliko gostiju.

“Svakako to veseli”, rekla je Majda Šale.

Šale je dodala da na otoku Krku svi dobro rade, a grad Krk, koji je u srpnju bio na 70 posto lanjskog prometa, prednjači po broju dolazaka.

“Ali ovih 70 posto je upravo karakteristika za cijeli otok”, rekla je Šale.

Za prvih sedam mjeseci otok Krk je na 51 posto u odnosu na lanjske rezultate, što je izuzetno dobro, dodala je.

Grad Zadar u srpnju ima 57 posto lanjskog rezultata, a prvi tjedan kolovoza je na 65 posto lanjskog. Direktor zadarske turističke zajednice Mario Paleka rekao je u Temi dana da su zadovoljni ostvarenim rezultatima koji su iznad planiranog.

“Veseli da te brojke nisu samo privid, nego je vidljivo da u gradu postoje velike gužve. Jako smo zadovoljni u Zadru”, rekao je Paleka.

Šale je rekla da su gosti štedljiviji i paze na svaku kunu, ali da na otoku nije došlo do bitnih smanjenja cijena u smještajnim objektima.

Paleka je rekao i da ih veseli što je i zračna luka živnula te da su i avioletovi prisutni u Zadru. Istaknuo je da su prošle godine imali rekordnu sezonu te da ove godine sezona neće biti baš takva i da neće moći u potpunosti ispuniti očekivanja malih iznajmljivača, malih hostela i ostalih smještajnih kapaciteta.

Na pitanje hoće li, kad se povuče crta nakon jeseni, zarada biti dovoljno velika da sačuva radna mjesta, Šale je odgovorila kako se nadaju da hoće.

“To je sada najteži zadatak, ali treba raditi na tome”, rekla je Šale.

“Svako radno mjesto je važno i treba se potruditi maksimalno da se održi”, rekao je Paleka, dodavši da čvrsto vjeruju kako će biti dovoljno zaliha da se stvore preduvjeti za zadržavanje svih radnih mjesta.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Neočekivane gužve na Jadranu: Gosti su štedljivi, ali posjećenost jako veseli, 5.0 out of 5 based on 1 rating

1 komentar za “Neočekivane gužve na Jadranu: Gosti su štedljivi, ali posjećenost jako veseli”

  1. Jako me veseli

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program