MASKE NA JESEN I NA OTVORENOM? Epidemiolog iz Vladinog Znanstvenog savjeta za Covid: ‘Moguće je i gašenje nekih djelatnosti’

Objavljeno: 11.8.2020. u 08:17
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Za dr. Kolarića vrlo je izgledno da će se u zaštiti od virusa i dalje primjenjivati preporuke za rad od kuće

Jedini način da se epidemija drži pod kontrolom jest da se i dalje održava distanca od najmanje metar i pol i na otvorenom, a kad je to nemoguće, bit će sasvim sigurno nužne i maske. Potvrdio je to za Jutarnji list i epidemiolog iz Vladinog Znanstvenog savjeta za Covid-19, dr. Branko Kolarić.

Dodaje da se treba što prije početi razgovarati o mogućim mjerama koje će se morati primijeniti ostane li virus i dalje prisutan tijekom zimskog razdoblja. Naime, zatvoreni prostori, hladno vrijeme i gužve učinit će korona virus još opasnijim. Francuzi su ovih dana zabilježili povećanje broja zaraženih, što su pripisali većem broju turista u Parizu.

Zbog toga su uveli obvezno nošenje maski i na otvorenom u čak stotinjak ulica u kojima vladaju najveće gužve. Za nepoštivanje epidemioloških mjera uvedene su kazne. U Hrvatskoj Nacionalni stožer, barem zasad, ne pribjegava kažnjavanju.

Za dr. Kolarića vrlo je izgledno da će se u zaštiti od virusa i dalje primjenjivati preporuke za rad od kuće. Što se, pak, tiče mogućeg novog zatvaranja, drži kako do njega generalno neće doći, ali je moguće povremeno zatvaranje nekih prostora, odnosno djelatnosti.

“Pokaže li se da su, primjerice, restorani izvor povećanja zaraženih ili, pak, noćni klubovi, Stožer će morati donositi mjere kojima će se obuzdati širenje korona virusa”.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 komentar za “MASKE NA JESEN I NA OTVORENOM? Epidemiolog iz Vladinog Znanstvenog savjeta za Covid: ‘Moguće je i gašenje nekih djelatnosti’”

  1. Svaki pravi sproćufašist če da nosi masku! Oni koji nenose maske to su vastaše i sludžbe trebaju da reagišu i da ih uhapse i druge situasije nema i tačka!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program