JE LI ZRĆE IPAK NOVO ŽARIŠTE ZARAZE? Ministrica i šef HTZ-a tvrde kako nema dokaza da su se strani maturanti ondje zarazili

Objavljeno: 08.8.2020. u 10:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Jučer su u Hrvatskoj zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom, a broj oboljelih (aktivnih slučajeva) je 553, od kojih je 122 pacijenata na bolničkom liječenju, a na respiratoru njih sedmero. U svijetu je broj zabilježenih slučajeva 19,2 milijuna, a preminulih je 718.298

Njemački mediji objavili su jučer da je, po povratku s Paga, gdje su bili na maturalnom putovanju, koronavirusom zaraženo deset njemačkih gimnazijalaca. Svi su odsjeli u, kako pišu tamošnji mediji, “hrvatskoj metropoli partijanja Novalji”. Talijanski su mediji, pak, objavili da su i dvije tamošnje maturantice, koje su u skupini od njih 24 također bile na Pag, pozitivne na koronavirus. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je u petak kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.

“Nema dokaza gdje su se turisti zarazili”, izjavila je ministrica u Dnevniku Nove TV i dodala kako se svi u turističkom sektoru striktno pridržavaju svih epidemioloških mjera.

I direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. izjavio je da se ne može govoriti o zarazi stranih turista u Hrvatskoj jer to nije potvrđeno. “Može se dogoditi situacija da već dođu u Hrvatsku sa slabim simptomima i onda se vrate nakon inkubacije u svoje zemlje i zabilježe zarazu od korone”, kazao je.

“Na području grada Paga u protekla 3 tjedna nema oboljelih pacijenata niti pozitivnih osoba na koronavirus–COVID 19. Također, otkazane su sve zabavne i javne manifestacije na administrativnom području grada Paga te nismo poznati kao party destinacija. Na našem području borave turisti koji uživaju u ljepotama i mirnom, obiteljskom odmoru te se kod nas osjećaju sigurno”, kazao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
JE LI ZRĆE IPAK NOVO ŽARIŠTE ZARAZE? Ministrica i šef HTZ-a tvrde kako nema dokaza da su se strani maturanti ondje zarazili, 5.0 out of 5 based on 1 rating

1 komentar za “JE LI ZRĆE IPAK NOVO ŽARIŠTE ZARAZE? Ministrica i šef HTZ-a tvrde kako nema dokaza da su se strani maturanti ondje zarazili”

  1. Po gornjim tvrdnjama turisti se ne mogu zaraziti ljetujući na našoj obali. Smješno!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program