HAK: Jaka bura usporava vožnju na A1 – danas gužve na cestama!

Objavljeno: 08.8.2020. u 09:18
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila).

Na dijelu dionice autoceste A1 od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra, javlja HAK.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Slavoniji. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila, poručuju iz HAK-a:

“Gust promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama: autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, A7 GP Rupa-čvor Diračje, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, osobito na području Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Stobreča, Podstrane, Omiša, Makarske, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu te na graničnim prijelazima.

Povremeno će se voziti uz zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Podno Velebita u prvom će dijelu dana puhati jaka bura s povremeno olujnim udarima, a poslijepodne će slabjeti. Na Jadranskoj magistrali (DC8) zbog vjetra su prijepodne moguća ograničenja za pojedine skupine vozila.

Zbog veće gustoće prometa povremeno će se voziti usporeno i u koloni, uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom gužve i čekanja očekujemo već od petka poslijepodne, a zbog aktualnih kontrola čekanja će biti tijekom vikenda i na prijelazima s Mađarskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog vjetra su tijekom jutra mogući poremećaji u pomorskom prometu na sjevernom Jadranu.”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program