SJAJAN POČETAK LJETA ZA SV. FILIP I JAKOV: Gradi se sustav vodoopskrbe i odvodnje; vrtić, nogostup i biciklistička staza pri kraju!

Objavljeno: 14.7.2020. u 16:04
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Za početak ljeta, sve redom sjajne vijesti iz općine Sv. Filip i Jakov. Donosimo samo dio:

- U nazočnosti ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića i generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića u Kneževoj palači u Zadru potpisano je osam ugovora za sustave vodoopskrbe i odvodnje na području Zadarske županije, ukupne vrijednosti 146,5 milijuna kuna, a među njima i ugovor za vodoopskrbni sustav i sustav odvodnje naselja Sveti Filip i Jakov.

- Projekt “Izgradnja dječjeg vrtića Cvitić u Turnju” je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, u sklopu mjere ‘7.4.1.’ Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske namijenjenog ulaganju u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Realizacijom predmetnog projekta će se stvoriti infrastrukturni preduvjeti za kvalitetno izvođenje programa predškolskog odgoja i obrazovanja na području Općine Sveti Filip i Jakov i u širem ruralnom području.

- Uz postojeću lokalnu cestu LC63114 i LC63117 u Raštanima Donjima gradi se nogostup duljine 1.040 metara. Nogostup će iz obližnje Glavice u Općini Sukošan voditi sve do crkve Raštanima Donjim u Općini Sv. Filip i Jakov uz novu rasvjetu na onim dijelovima na kojima još nije postavljena. Vrijednost cijelog projekta s rasvjetom i proširenjem kolnika konačnici će iznositi preko dva milijuna kuna.

- Izgradnja biciklističke staze od Svetog Petra na Moru do Turnja povezuje dvije turističke destinacije na području Općine Sv. Filip i Jakov. Biciklistička staza predstavlja poboljšanje turističke ponude na način da će tokom turističke sezone turisti moći biciklom, uz najviše sigurnosne prometne standarde, posjetiti susjedna odredišta

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
SJAJAN POČETAK LJETA ZA SV. FILIP I JAKOV: Gradi se sustav vodoopskrbe i odvodnje; vrtić, nogostup i biciklistička staza pri kraju!, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program