Nacionalnim manjinama mjesto potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava

Objavljeno: 09.7.2020. u 18:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U Banskim dvorima održan je sastanak premijera Andreja Plenkovića s Klubom zastupnika nacionalnih manjina, na kojem je dogovoreno da će nacionalnim manjinama pripasti mjesto potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava.

- O imenima konkretno nismo govorili. Više smo govorili o programu rada Vlade i o našim budućim odnosima, rekao je zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved.

- Ni mene osobno to ne zanima, a ni Milorad Pupovac neće biti taj potpredsjednik Vlade. On je, iako je bio i pitan za to, izrazio je želju da ostane djelovati kroz Hrvatski sabor, rekao je Vladimir Bilek, Klub zastupnika nacionalnih manjina.

Bilek je napomenuo da još moraju raspraviti ostvarivanje operativnih programa nacionalnih manjina koje moraju zajednički usuglasiti i tražili su, dodao je, da se jedan dio programa Vlade odnosi i na nacionalne manjine.

Na novinarsko pitanje je li bilo razgovora ili inzistiranja manjina na zabrani ustaškog pozdrava, Bilek je odgovorio da o tome danas nisu raspravljali.

Komentirao je medijske navode da je Klub zastupnika nacionalnih manjina, odnosno predstavnik Roma Veljko Kajtazi od Vlade zatražio tri ministarstva.

- Vjerujem da je malo krivo prenešena izjava gospodina Kajtazija koji je tražio u biti koordinatore po ministarstvima za provedbu operativnih programa. Naslovi su bili da Klub zastupnika nacionalnih manjina traži tri ministarstva što nije istina, istaknuo je Bilek.

Veljko Kajtazi iz Kluba zastupnika nacionalnih manjina danas je uoči sastanka u Vladi izrazio uvjerenje da bi manjinski zastupnici trebali dobiti barem tri pozicije u Vladi.

U Banskim dvorima održava se sastanak s nacionalnim manjinama, čiji bi predstavnik mogao postati član Vlade.

Na novinarsko pitanje hoće li tražiti više ministarstava Kajtazi je odgovorio:

- Pojedine stranke tražile su puno više i dobivale su. Ovo je najmanje što može tražiti Klub nacionalnih manjina.

Na novinarsko pitanje koji su resori za njih najvažniji odgovorio je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo uprave te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a.

- Iza sebe imam tri mandata, ovo mi je četvrti, i spreman sam pomoći i romskoj zajednici i svima, ako bude bilo potrebno i ako ima mali prostor, rekao je Kajtazi dolazeći na sastanak.

Na pitanje jesu li manjinski zastupnici razgovarali među sobom tko bi išao u Vladu odgovorio je da još nisu, ali da budu.

Rekao je i kako smatra da nije prihvatljivo da bude riječ o ministru bez portfelja.

Kajtazi je rekao da su izbori pokazali da ima jako veliku podršku, naročito od pripadnika romske zajednice, a i od ostalih 11 manjina.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
Nacionalnim manjinama mjesto potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

2 komentara za “Nacionalnim manjinama mjesto potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava”

 1. Svi ovi što tobože predstavljaju nacionalne manjine su HDZ-ovi podrepaši koji će od njih dobiti određene privilegije koje mogu dobro,dobro, unovčiti. Njihove priče da se bore za svoje pripadnike nacionalnih manjina je bezobrazna laž i obmana njihovih birača. Primjera radi, Pupovac desetljećima
  provodi takvu politiku i osobno se bogati, a kao dušobrižnik i zaštitnik Srba u Hrvatskoj se pojavi eventualno pred izbore i to kad mu HDZ-ovci dadu mig, odnosno odobrenje da može nešto kazati. S kim si, takav si!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
 2. Nadam se da če i sproćufašistički drug vojvoda Milojko Pupavac isto da dobeje neku važnu funksiju! mnogo lepo bre! mnogo sam srečan!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program