Milanović će održati govor za Oluju: Ima plan budu li zviždali

Objavljeno: 26.7.2020. u 10:11
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Bivši ministri obrane Damir Krstičević i Ante Kotromanović dobit će odlikovanja, govor će držati i general Ante Gotovina, a mali broj ljudi smjet će na tvrđavu zbog epidemije korona virusa

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovat će s premijerom Andrejem Plenkovićem na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti koji će se tradicionalno održati u Kninu, u spomen na vojno-redarstvenu operaciju “Oluja” koja je bila ključ oslobođenja Hrvatske u Domovinskom ratu.

Program jubilarne 25. obljetnice održat će se kroz dva dana, 4. i 5. kolovoza, doznaje N1 koji je objavio i detalje programa.

U utorak, 4. kolovoza Milanović će imati svečani prijem ratnih zapovjednika na kninskoj tvrđavi i dodijeliti šest do sedam promaknuća aktivnim časnicima i odličja devetorici ratnih zapovjednika Oluje.

To su Đuro Dečak, Miljenko Crnjac, Marijan Mareković, Luka Đanko, Nojko Marinović, Vinko Vrbanac, Rahim Ademi i bivši ministri obrane Damir Krstičević i Ante Kotromanović. Milanović će održati i prigodan govor.

Na sam Dan pobjede program se seli na Trg Ante Starčevića zbog epidemioloških mjera. Govore bi trebali održati Milanović, Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predstavnik braniteljskih udruga, general Ante Gotovina.

Podsjetimo, Milanoviću su kao premijeru u Kninu zviždali tijekom govora na Dan pobjede 2013. i 2014. Tadašnji predsjednik SDP-a rekao je kako je to organizirao HDZ. Bude li zviždanja ovaj put, održat će govor do kraja, kažu iz Ureda predsjednika.

Na tvrđavi će se podići zastava i čitati imena poginulih, a to će HTV prenositi preko videozida u središtu grada. Iznad Knina će i preletjeti avioni. U planu su i sveta misa i koncert na tvrđavi, također uz prijenos na javnoj televiziji. Uzvanika bi trebalo biti puno manje nego inače zbog situacije s korona virusom.

Ured predsjednika nema nikakvih očekivanja od SDSS-ovih Borisa Miloševića i Milorada Pupovca oko dolaska u Knin. Smatraju da bi bilo neprimjereno išta očekivati od njih te da su odluke oko dolaska na njima osobno, piše N1.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Milanović će održati govor za Oluju: Ima plan budu li zviždali, 5.0 out of 5 based on 1 rating

2 komentara za “Milanović će održati govor za Oluju: Ima plan budu li zviždali”

 1. Lažni Branitelj

  Zašto zviždati? Ipak je on predsjednik Hrvatske. Što mi o njemu osobno mislili, u ovakvim prigodama, uopće nije bitno.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. Naravno da će mu zviždati i to iz više razloga, a najviše zato što:
  -tako im je preporučilo političko rukovodstvo,
  -nije lopov kao što su oni koje su zviždači izabrali,
  -svakome kaže u oči i brk što misli,
  -ne govori svaki dan da je Hrvat i Domoljub,
  -ne spominje svaki dan rat i hrvatske branitelje,
  -ne klanja se biskupima i ne daje im preveliku pozornost,
  i zadnje i najvažnije –ne smatra da su ti zviždači toliko bitna i mjerodavna
  skupina koja nešto znači normalnim i razumnim Hrvatima i Hrvatskoj u cjelini.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program