LIFTOM DO ZVIJEZDA Marko Pupić Bakrač osvojio 25 posto glasova birača! Nije? Je, je…

Objavljeno: 09.7.2020. u 15:28
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Svi su nacionalni mediji manje-više prenijeli kako je Božidar Kalmeta među elitom koja je osvojila najveći broj preferencijalnih glasova na nedjeljnim općim izborima – čak 16.002, a što čini 18,80 posto ukupnog broja glasova liste HDZ-a na kojoj je bio na 14. mjestu.

Ono što je svima redom promaklo, međutim, jest da ga debelo šiša kolega s istog mjesta, ali s druge liste – Marko Pupić Bakrač. Taj je odnio nevjerojatnih 25 posto glasova birača!

Na listi Živog zida i koalicijskih partnera XZ-Z-XYŠ (otprilike) u Jasenicama, fetivom HDZ-ovom mjestu, rodnom kraju Jose Nekića, Marko je trijumfirao.

Kako? Lako. U Jasenicama je njegova Lista dobila ukupno četiri glasa. Stipe Petrina ima dva glasa, jedan birač nije glasovao preferencionalno, a jedan je junak zaokružio baš Marka. Jedan dijeljeno s četiri je 0,25 puta 100 jednako 25 (posto).

Ni Kalmeta nema takav rezultat.

Dalje, a vjerujemo da ovako rezonira i Marko PB, dodajmo i da se malo koji političar može pohvaliti da poznaje imenom i prezimenom sve svoje birače. Marko može.

Po jednog ima u Bibinjama, Brinju, Kaštelima, Polači, Sinju, Sv. Filipu i Jakovu, Vrsima, Zemuniku, Šibeniku, Škabrnji i Tisnome. I onog iz Jasenica, dakako.

Dvojica su za njega glasovali u Biogradu i Posedarju, a trojica u Poličniku.

U Ražancu ima podršku četvorice, kao i u Trogiru, dok je u Sukošanu pravo popularan. Čak petero ljudi zaokružilo je u nedjelju njegovo ime.

Ostaju još po dvojica u Kalima i Pašmanu, četvorica u Kukljici i petorica u Preku, devetero u Salima i to bi od otočana bilo to.

Na Pagu, gdje je punica, uboga umirovljenica iz Maraske sagradila krasnu kućicu od kakvih četiristo, petsto kvadrata, nema straha isto. Tamo su dva birača. Za početak odlično.

Najjači je u Zadru, ipak. Tu ima snažnu podršku čak 124 sugrađana (njegova obitelj, snaha, zet, punica, tri susjeda, zetov šogor, obitelj Marjane Botić, frizerka i dva preprodavača ribe). Za zahvaliti se svima njima na podršci u svom neartikuliranom pohodu na ništa trebat će malo više i vremena i prostora.

Predlažemo Supernovu. Tamo je dobar lift, taman za kvalitetan politički sastanak o daljnjim smjernicama koje se sve daju detaljno razraditi u vožnji od podruma do 1. kata).

Kako je rekao naš stari komentator s portala, možda da ponesu sobom i litru dvije vina, pa liftom mogu do zvijezda.

Ili bar do “Trijumfa”. Po nove mudante…

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.5/5 (8 votes cast)
LIFTOM DO ZVIJEZDA Marko Pupić Bakrač osvojio 25 posto glasova birača! Nije? Je, je…, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program