Gužve na granicama, na ulaz u Hrvatsku čeka se do sat i pol

Objavljeno: 04.7.2020. u 13:56
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća dulja čekanja, piše HAK. Na ulaz u Hrvatsku na pojedinim se prijelazima čeka do pola sata, a na nekima i do sat i pol.

HRT javlja kako u Hrvatsku stižu Nijemci, Austrijanci i Slovenci.

“Dobili smo da se moramo vratiti s potvrdom gdje smo bili da ne bismo slučajno završili u karanteni. Očekujemo da se odmorimo i da nam bude lijepo”, rekao im je turist iz Ljubljane.

Prema pisanju HAK-a, na ulazak u Hrvatsku najduže se čeka na GP Rupa i GP Kaštel – oko sat i pol, dok je na GP Bregana i GP Macelj za ulazak potrebno pola sata. Iz Srbije i BiH čeka se po pola sata.

U Hrvatskoj trenutačno boravi oko 330.000 gostiju, a prema podacima iz lipnja ostvarena je trećina prometa u odnosu na lani.

Prema službenim podacima istarske policije od jučer u ponoć do danas u podne u Istru je ušlo 12.500 putnika, a izašlo otprilike 7.500.

Od ponoći je Hrvatska na takozvanoj žutoj slovenskoj listi, što znači strože provjere putnika koji napuštaju našu zemlju.

Slovenci koji se vraćaju iz Hrvatske mogu ući u Sloveniju bez dva tjedna karantene. Međutim, ako Hrvati žele ući u Sloveniju, na granici moraju pokazati negativan koronavirus ne stariji od 36 sati. Oni koji prolaze kroz Sloveniju tranzit moraju obaviti u roku od 12 sati, a mogu se zadržati samo na benzinskim crpkama.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 komentar za “Gužve na granicama, na ulaz u Hrvatsku čeka se do sat i pol”

 1. Nema od tog ništa.
  Imam prijedlog za ministra turizma (ne znam točno kako mu se piše ime i prezime):

  Izraditi milijun lutki u kostimima i posložiti ih po hrvatskim plažama.
  S time da se ujutro rano poslože na ležaljke a uvečer vrate u skladište. I tako svaki dan do kraja sezone.
  I biti će svi zadovoljni, ministar jer ima turiste, stožer jer nema mogućnosti prijenosa zaraze a i razni “galebovi” jer će moći nešto ugrabiti besplatno.
  Biti će zadovoljni i ovi što broje noćenja.

  Pozdrav svima koji će uživati ovo ljeto.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program