FOTOGALERIJA Poletarcima HNK Zadar predstavila se Brazilska nogometna škola

Objavljeno: 27.7.2020. u 08:41
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Na igralištu Bagat, uz zgodnu zvučnu kulisu razbarušenih brazilskih ritmova sambe i rumbe, tridesetak igrača najmlađih kategorija HNK-a Zadar bilo je u prilici „odraditi“ jednosatni program niza zanimljivih vježbi iz repertoara Brazilske nogometne škole.

- U Zadru, u Sportskom centru Višnjik, Brazilska nogometna škola imala je prošli tjedan svoj kamp. Upoznao sam voditelja Petera Barbarića i njegove suradnike i u razgovoru smo došli do ideje da jednoj skupini naših igrača pokažu neke vježbe iz svog plana i programa, što je i prihvaćeno – kaže Raphael Sušić, voditelj Škole nogometa u HNK Zadar.

Iako je većina dječaka to subotnje jutro provela na napornom treningu, jedva su dočekali predvečerje.

- Bili su uzbuđeni jer praktički svi znaju kako igraju Brazilci pa su bili nestrpljivi i sami se okušati – ističe Sušić.

Stručni tim koji ima licenciju za organizaciju i provođenje kampova u Hrvatskoj i u još nekim zemljama predvodi Peter Barbarić, koji se iz Kanade doselio u Hrvatsku, a u Zadru su mu asistirali Ivan i Marin Radaš, te Luka Ramić.

- U svakom slučaju drago nam je što smo uspostavili kontakt s HNK Zadar i vjerujemo da je ovo početak duge i plodne suradnje – kaže Peter Barbarić.

Na terenu su dječaci bili podijeljeni u skupine. Treneri su im demonstrirali kako koja vježba izgleda, a zanimljivo je da svaka nosi ime nekog poznatog brazilskog velikana – Pele, Zico, Tostao, Jairzinho…

- U kampovima u Hrvatskoj, koji traju niz godina a imali smo i dva uspješna u Zadru na Višnjiku u idealnim uvjetima, polaznicima demonstriramo oko 300 vježbi. Provodimo metodiku brazilske nogometne škole, posebnu, atraktivnu i prepoznatljivu u cijelom svijetu, koja se temelji na tehnici. To je abeceda, suština, brazilske nogometne igre, a jedan od naših ciljeva jest da mali nogometaši usvoje i usavrše brojne vještine tehničkog baratanja loptom, driblinga, itd. – ističe Ivan Radaš, jedan od trenera.

Dječaci iz HNK Zadar, a pomno su ih pratili Raphael Sušić, te Darko Pantalon, jedan od klupskih trenera, brzo su „uhvatili“ bit svake vježbe i pokazali dosta visoki stupanj tehniciranja, ali i iskazali motivaciju i želju za dokazivanjem.

Na koncu, odigrali su i nekoliko utakmica „tri na tri“ i tako zaključili ugodno i korisno predvečerje na Bagatu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program