Capak najavio niže cijene testova na koronavirus

Objavljeno: 10.7.2020. u 08:16
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u razgovoru za Dnevnik Nove TV komentirao je nove epidemiološke mjere koje se očekuju i kazao da se sada razmatraju sve opcije.

“U diskusiji je bilo i da se ograniči i broj sudionika na svadbama, ali je izglednije da ćemo ostaviti broj, ali uvesti preporuku za sva okupljanja, svadbe, pričesti, krizme i postaviti malo strože mjere. Postojala bi obaveza da se skup prijavi Civilnoj zaštiti, ako ima više od 100 ljudi, a Civilna zaštita će organizirati nadzor. To će biti neke mještovite inspekcije i nadzirati da li se okupljeni drže propisanih mjera”, rekao je Krunoslav Capak.

Objasnio je i da će nove preporuke sadržavati uputu koja će se odnositi na ples, prenosi Dnevnik.hr.

“Podij treba biti dovoljno velik, 4 kvadratna metra po plesaču. Ples treba biti individualan i to bi se sve nadziralo. Svima je u interesu, i onima koji organiziraju i onima koji dolaze da se nitko ne zarazi”, rekao je Capak.

Rekao je da se raspravlja i o obvezi nošenja maski.

“To je bila jedna od glavnih tema danas ujutro i popodne. Mi za sad imamo obvezu nošenja maski samo u javnom prijevozu, a to bi bilo prošireno i na neke druge zatvorene prostore, no još ne znamo koje. Uglavnom one u kojima je veći broj ljudi gdje je teško držati distancu”, pojasnio je.

Komentirao je i mjere na granicama sa susjednim državama.

“Granice nisu otvorene, još 26. lipnja smo donijeli mjere. Dijelimo zemlje na EU i treće zemlje za koje postoji ograničenje osim za neke izuzetke, a sada se razmatra da se za te izuzetke donesu posebne mjere. To vrijedi za sve treće zemlje”, rekao je.

Najavio je i niže cijene testova na koronavirus.

“Razmatra se da se revidiraju cijene reagensa i rada koje su u početku bile visoke, dakle da pružatelji usluge s HZZO-om razmotre nižu cijenu. Svakako možemo očekivati niže cijene”, rekao je.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Capak najavio niže cijene testova na koronavirus, 1.0 out of 5 based on 1 rating

1 komentar za “Capak najavio niže cijene testova na koronavirus”

  1. U Italiji, Francuskoj , Njemačkoj , Španjolskoj test na Covid 19,99 EURA , Srbija 50 eura … a kod nas 200 EURA …i na bolesti nas pljačkate ….žalosno !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program