ZADARSKI ANTIFAŠISTI O “LEGALIZACIJI” POZDRAVA “ZA DOM SPREMNI”: “To je besramno jurišanje na vrijednosti NOB-a i slavljenje države čiji je vođa izdao svoj narod, darivao i prodavao dijelove zemlje!”

Objavljeno: 04.6.2020. u 08:29
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zadarski antifašisti poslali su medijima reagiranje na jučerašnju odluku Visokog prekršajnog suda Hrvatske o legalizaciji ustaškog pozdrava “Za dom spremni”. Prenosimo ga u nastavku:

“Visoki prekršajni sud Hrvatske, pod pokrićem dvadeset, sudaca jučer je još jednom posramio zdravorazumsku Hrvatsku donijevši odluku o ne kažnjavanju uzvikivanja ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’.

Nakon ove sramotne činjenice nama antifašistima i svim slobodoljubivim snagama, svim ljudima koji ne gaje prijezir prema ljudskom dostojanstvu ostaje da se zapitamo: Kuda to ide Hrvatska?.

Ovako besramno jurišanje na vrijednosti NOB-e i slavljenje države čiji je vođa izdao svoj narod, darivao i prodavao dijelove zemlje, donosio rasne zakone i formirao logore smrti nije do sada zabilježeno. Ovo je najniže posrnuće jednog naroda čije su institucije podlegle  organiziranoj harangi poraženih snaga iz Drugog svjetskog rata i ozakonile ljudsko zlo. Ovom odlukom Visokog prekršajnog suda Hrvatske na vrlo jednostavan, ali vrlo drzak način riješena je mračna kompleksnost iz naše povijesti, koje se srame generacije čestitih Hrvata. Nacionalizam i prilagodljivi fašizam institucionalizirani su i lagano su uselili u društveni prostor Hrvatske, zarobivši tako sve civilizacijske dosege modernih i humanih ciljeva kojima suvremena Hrvatska mora težiti.

Ovime smo kao narod i država bačeni u civilizacijsko blato i beznađe.

I dok napredni svijet čini odlučan pomak u percepciji ljudskog zla pozivajući na osudu tvorce naci-fašizma, njihove suradnike i sluge, Hrvatska se ponosi sramotnom prošlošću i prkosi tom svijetu.

Ova je odluka još jedan dokaz da je pravosudno ludilo u Hrvatskoj nepresušan izvor nepravdi i podjela s mogućim vrlo opasnim ishodom.

Stoga od Vlade RH i Predsjednika RH tražimo da osude ovu odluku, a od viših pravnih instanci da je ukinu.”

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.7/5 (6 votes cast)
ZADARSKI ANTIFAŠISTI O "LEGALIZACIJI" POZDRAVA "ZA DOM SPREMNI": "To je besramno jurišanje na vrijednosti NOB-a i slavljenje države čiji je vođa izdao svoj narod, darivao i prodavao dijelove zemlje!", 3.7 out of 5 based on 6 ratings

1 komentar za “ZADARSKI ANTIFAŠISTI O “LEGALIZACIJI” POZDRAVA “ZA DOM SPREMNI”: “To je besramno jurišanje na vrijednosti NOB-a i slavljenje države čiji je vođa izdao svoj narod, darivao i prodavao dijelove zemlje!””

 1. Nevjerojatno

  Antifašisti moraju nama otkrit lijek za dugovječnost nije fer
  Pozdrav pa možda su u pravu ako je pozdrav iz 41
  Ako nije nego stariji od te 1941godine što ćemo onda

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program