VRANSKO JEZERO Svjetski dan zaštite okoliša: “Vrijeme je za prirodu!”

Objavljeno: 04.6.2020. u 17:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije o okolišu UN-a na kojoj je prihvaćen Program zaštite okoliša. Ovogodišnja tema „Slavimo biološku raznolikost“ želi skrenuti pozornost da su u ovom trenu milijuni vrsta suočene s izumiranje i da nikada nije bilo važnije vrijeme za zaštitu vrsta i očuvanje biološke raznolikosti!

Hranu koju jedemo, zrak koji dišemo, vodu koju pijemo i klimu koja čini naš planet pogodan za život ljudi daje nam priroda. Da bi brinuli o sebi, moramo brinuti i o prirodi. Zaštita Zemlje znači i zaštitu ljudi. 75 % zaraznih bolesti su zoonoze, odnosno prešle su s divljih životinja na čovjeka. Uzrok povećanom riziku za prelazak patogena s divljih životinja na ljude je uništavanje njihovih prirodnih staništa, ilegalna trgovina divljim životinjama i njihovo nekontrolirano korištenje. Priroda nas upozorava.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša je da ukaže na snagu pojedinca u kreiranju zdrave budućnosti za sve. Reciklirajte, smanjite potrošnju jednokratne plastike, smanjite potrošnju mesa i mliječnih proizvoda, izbjegavajte vožnju automobilom kada je to moguće.

Provedite ovaj i sljedeći vikend u Parku prirode Vransko jezero! Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša Park posjetiteljima daruje stručno vodstvo biologa na drvenoj poučnoj stazi u ornitološkom rezervatu, uz kupljenu osnovnu ulaznicu. Besplatno edukativno vodstvo održat će se 6. i 7. lipnja te 13. i 14. lipnja u vremenu od 14:00 – 15:00 sati. Broj sudionika u edukativnom vodstvu je ograničen pa svi zainteresirani mogu rezervirati svoje mjesto na broj 023/383-181 ili mail adresu: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr, najkasnije do petka u 15:00 sati. Vrijeme je za prirodu!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VRANSKO JEZERO Svjetski dan zaštite okoliša: "Vrijeme je za prirodu!", 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program