OVOG LJETA OSTAJEMO BEZ JEDNIH OD NAJBOLJIH POSJETITELJA? Otkazuju rezervacije: ‘Žao mi je, vratite mi novac…’

Objavljeno: 03.6.2020. u 15:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Pandemija koronavirusa je puno toga poremetila pa će čini se Skandinavci ljeto provesti kod kuće i ‘ostati doma’

Gosti iz Skandinavije su tradicionalno jedni od najboljih posjetitelja Jadrana te u velikom broju ljeti dolaze i uživaju u Hrvatskoj. No, pandemija koronavirusa je puno toga poremetila pa će čini se Skandinavci ljeto provesti kod kuće i “ostati doma”.

Kako prenosi Dubrovački dnevnik, Danska je objavila kako će 15. lipnja otvoriti svoje granice za državljane Njemačke, Islanda i Norveške dok je mogućnost ulaska drugih državljana EU-a na svoj teritorij odgodila do kraja ljeta. Isto vrijedi i za stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva. Njemački, islandski i norveški turisti će morati za ulazak u Dansku pokazati potvrdu smještaja, hotelsku ili kamp rezervaciju za najmanje šest uzastopnih noćenja. Što se tiče Kopenhagena, ondje će noćenje turistima biti zabranjeno, ali će dansku metropolu moći posjetiti tijekom dana.

Testiranje na koronavirus ponudit će se turistima koji žele ući u Dansku, a ta država za sada ostaje zatvorena za Fince i Šveđane, s kojima će biti sklopljen sporazum prije nego s ostalim europskim zemljama. Od 15. lipnja državljani Danske moći će putovati u Norvešku, Njemačku i Island. S druge strane, tim istim turistima se savjetuje da ne putuju u druge zemlje ako ta putovanja nisu neophodna.

Croatia airlines najavio je zrakoplovnu liniju početkom lipnja prema Kopenhagenu i to do 7. lipnja sa četiri leta tjedno. Nakon tog datuma, letovi će biti svakodnevni. Za Kopenhagen iz Zagreba se polijeće svaki dan u jutarnjim satima, dok je polazak iz Danske za Hrvatsku u 11.20 sati.

Kako doznaje Dubrovački dnevnik, Danci otkazuju svoje dolaske. Novinarska ekipa vidjela je prepisku između jedne dubrovačke agencije i Danca koji se ispričao za otkazivanje bukinga i tražio povrat novca jer je “vlada spriječila putovanja”.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program