BORBA PROTIV KORONAVIRUSA: OB Zadar nabavila uređaj za dekontaminaciju i dezinfekciju prostora UV zračenjem i aerosolnim raspršivanjem

Objavljeno: 29.6.2020. u 14:22
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Za vrijeme trajanja pandemije COVID-19, Opća bolnica Zadar nabavila je uređaj za dekontaminaciju prostora UV-C zrakama, UVDI UVC-360 za potrebe Službe za kirurgiju, Odjel operacijskog bloka.

Uređaj proizvodi američka tvrtka UVDI Ltd. iz Kalifornije. Izdvaja ga kvaliteta, učinkovitost i svrsishodna upotrebljivost u svim segmentima zaštite osoblja i pacijenata od većine infekcija. Uređaj je uspješno korišten u prethodnim epidemijama SARS i MERS, a trenutno je najzastupljeniji kao zaštita u COVID-19 pandemiji.

Na taj način je i OB Zadar osigurala dodatnu, sigurnu i dokazanu zaštitu svih pacijenata i djelatnog osoblja Bolnice u borbi protiv infekcija uključujući i koronavirus.

Uređaj je financiran iz minimalnih sredstava za financiranje decentraliziranih funkcija u zdravstvu u iznosu od 362.500,00 kn.

Ujedno, Opća bolnica Zadar nabavila je dva aparata za dekontaminaciju i dezinfekciju aerosolnim raspršivanjem (CLEAN CUBE PRO) s kolicima za aparate, u vrijednosti od 99.275,00 kn. Aparati su financirani iz redovnih sredstava Opće bolnice Zadar, a služe za potrebe Odjela za pedijatriju i Službe za interne bolesti.

Obzirom da SARS CoV-2 može preživjeti na površinama različitih materijala najmanje 2-3 dana, površine potencijalno kontaminirane virusom COVID-19 treba očistiti, te propisno dezinficirati. Naime, sadašnji znanstveni dokazi ukazuju da kontaminirana okolina igra važnu ulogu u širenju mikroorganizama, a prijenos mikroorganizama na bolesnike ili zdravstveno osoblje se zbiva putem kontakata s kontaminiranim površinama u okolini ili indirektno putem kontaminiranih ruku, predmeta i opreme.

Uvođenjem novih inovativnih metoda dekontaminacije bolesničkih soba „bez dodira“ i prostora s pripadajućim inventarom povećava se razina sigurnosti boravka bolesnika u tako dekontaminiranoj bolesničkoj sobi, ali i sigurnosti u radu zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika kod zbrinjavanja bolesnika sa sumnjom na bolest COVID 19 ili kod oboljelih bolesnika od COVID 19. Jedna od navedenih inovativnih tehnologija u borbi protiv COVID 19 je primjena aparata za automatsku dezinfekciju površina i zraka na bazi vodikovog peroksida.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
BORBA PROTIV KORONAVIRUSA: OB Zadar nabavila uređaj za dekontaminaciju i dezinfekciju prostora UV zračenjem i aerosolnim raspršivanjem, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

1 komentar za “BORBA PROTIV KORONAVIRUSA: OB Zadar nabavila uređaj za dekontaminaciju i dezinfekciju prostora UV zračenjem i aerosolnim raspršivanjem”

  1. Bravo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program