FRAGMENT IZ ŽIVOTA ZADARSKE “OPOZICIJE”: Frane Brajković i Borut Gatara među najvećim dužnicima “Obale i lučica” – prvi je dužan pet, drugi 12 tisuća kuna!?

Objavljeno: 04.6.2020. u 10:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Frane Brajković, predsjednik zadarskog Mjesnog odbora Poluotok, poznat isključivo po skandalima, te Borut Gatara, Zadranin poznat uglavnom po organizaciji vaterpolo kupa na zadarskoj Rivi koje solidno sufinanciraju i jedinice lokalne samouprave, među najvećim su dužnicima gradske tvrtke “Obala i lučice” i ne kriju to.

“Brajković se gradom hvali da je dužan Obali i lučicama kakvih 5.000 kn, kao i Gatara – oko 12.000 kn”, kazao je sugovornik Z NET portala (podaci poznati redakciji).

Brajković i Gatara nisu samo problem OiL-a, time i Grada Zadra koji je osnivač tvrtke, već i zadarske stvarnosti u kojoj je moguće da vodeći kritičari društva, wannabe uzori, budu pojedinci s ovakvim repovima.

Za Brajkovića, sasvim konkretno, ovo ne samo da nije jedini slučaj koji će obilježiti njegov pokušaj ulaska u politički život Zadra, već skoro da nije niti najgori.

Podsjetimo, prije manje od godinu dana, medijsku su scenu obišle fotografije užasa do kojeg je doveo MO u srcu grada Zadra.

Grad je prošle godine, dakle, na intervenciju građana obišao prostorije koje koristi Mjesni odbor Poluotok i u njemu zatekao nečipiranog psa i toliki nered da je u nastavak priče primoran bio uključiti veći broj inspekcija.

Nekim čudom, Brajković se nije morao odreći “funkcije”, ali kako vidimo, niti nereda.

Kako su jedan i drugi uspjeli nagomilati toliki dug Obali i lučicama, može se samo nagađati. Ovako iz prve, reklo bi se da je riječ o samo njima jasnom vidu “bunta”, odnosno namjernog izazivanja naplate kazni, po onoj balkanskoj da “me ne možeš tako malo platiti, koliko malo ja mogu raditi”, odnosno da “mi ne možeš naplatiti toliko kazni, koliko se puta ja mogu parkirati gdje želim i – ne platiti”.

Da je riječ o “anonimusima”, ni pola muke. No, “anonimusi” bi se vjerojatno potrudili riješiti svoj dug i vrlo je malo vjerojatno da bi ga sami provocirali. Ovdje je problem upravo taj – ovakvim “trapulama” pojedini sudionici javnog života Zadra zapravo “ucjenjuju” isti, sve slijedeći princip da oni mogu raditi što žele, ali njima nitko ne smije ništa, jer je udar na njih udar na građanski sloj koji navodno predstavljaju.

Koga točno i koliko dobro, najbolje govori gornja fotografija.

Što li bi tek bilo da nekim slučajem dočepaju vlasti?

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.2/5 (11 votes cast)
FRAGMENT IZ ŽIVOTA ZADARSKE "OPOZICIJE": Frane Brajković i Borut Gatara među najvećim dužnicima "Obale i lučica" - prvi je dužan pet, drugi 12 tisuća kuna!?, 4.2 out of 5 based on 11 ratings

2 komentara za “FRAGMENT IZ ŽIVOTA ZADARSKE “OPOZICIJE”: Frane Brajković i Borut Gatara među najvećim dužnicima “Obale i lučica” – prvi je dužan pet, drugi 12 tisuća kuna!?”

  1. Kakva bagra

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
  2. A neka novinarska praksa bi bila da se dotični nazovu pa da i oni iznesu svoju stranu priče?! Ali nije potrebno ionako ovaj potral nema veze sa istinom.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program