Malenica: “Rimac je posao radila korektno, a što je bilo izvan posla ne znam”

Objavljeno: 02.6.2020. u 16:02
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U N1 studiju uživo gostovao je Ivan Malenica, ministar uprave i prvi na listi HDZ-a za devetu izbornu jedinicu.

Kaže kako ga je dopala velika čast i odgovornost. “Istina je da je ta jedinica HDZ-ova utvrda gdje uvijek postižemo dobre rezultate. Ali ne idu mandati sami od sebe, treba pokazati svojim radom što je sve učinjeno”, kaže Malenica i poručuje da nije od jučer u politici. Bio je, kaže aktivan i u mladeži, pa vijećnik dugo godina, a smatra da je u godinu dana na čelu ministarstva imao odlične rezultate.

“Možemo govoriti o osvježenju, novim licima, a imam dobre temelje”, zaključio je i dodao da ne bi imao ništa protiv da i Božidar Kalmeta bude na listi, jer je svatko tko može doprinijeti, kaže, dobrodošao, a odluku ostavlja Nacionalnom vijeću.

“Josipa Rimac sigurno neće biti na listi, bila je predložena, ali pojedinci tako izigraju povjerenje. Ja bih tu pričekao sudsku odluku za zaključke, ali predložene su najstrože stegovne mjere”, rekao je o svojoj stranačkoj kolegici, kojoj je bio i šef u Ministarstvu uprave. “Bila je zadužena za upravno postupanje i inspekciju, korektno je radila posao. Što je radila izavn radnog vremena, ne znam, to mi je teško reći. Imala je povjerenje, nisam znao što je radila niti se osjećam odgovornim”, istaknuo je.

Pohvalio se rezultatima ministarstva, kaže ako su realizirali mini upravnu reformu, ojačali županije, odradili brojne projekte digitalizacije. “Sada uvodimo mPečat, mPotpis, digitalne prijave vjenčanja…”, najavio je.

Govoreći o teritorijalnom ustroju, ponovio je da se županije neće dirati. “Kada je riječ o općinama i gradovima, analiziramo sve kapacitete i utvrđujemo kategorije. Kriterij je samoodrživost, ako usluge ne mogu odraditi kvalitetno, onda ćemo ići na spajanje”, najavio je, ali o konkretnim brojkama i uštedama nije želio govoriti.

Smatra da treba uvesti sigurnosne provjere za visoke državne dužnosnike, a obvezu podnošenja imovinskih kartica uvesti na godišnjoj razini. Rekao je i da bi podržao uvođenje otvorenih lokalnih proračuna te da to već postoji na nacionalnoj razini.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 komentara za “Malenica: “Rimac je posao radila korektno, a što je bilo izvan posla ne znam””

 1. Hoćete reći ,ministre,da je dotična varala državu i narod-u FUŠU??!!Ma dajte,molim vas!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 2. Mnogi od njih ministri, zamjenici, tajnici, župani, gradonačelnici, inspektori…) rade u FUŠU ali su i predmet praćenja i to konstantno.
  Gospođa Rimac si je umislila da je “kraljica” pa je završilo kako je završilo.
  Sada takvi strepe hoće li se pojaviti kakav transkript u kojem su oni glavni junaci.
  To se najbolje vidi na ministru Ćoriću, koji plenkija skoro nije oslovio s “tata”.

  I tako to kod nas funkcionira godinama. Slušaj i budi dobar ili ćeš u novine a možda i nakratko u Remetinec.
  Don se još drži na površini.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program