KOLUMNA Boris, Doris i koronavirus

Objavljeno: 29.6.2020. u 18:00
Autor: , e-mail: blondie@znet.hr

Corona.

Doris i Boris.

Corona.

Doris i Boris.

Između te dvije top vijesti ide paleta trećih o izborima i onda ponovno u krug.

Veseli početak ljeta.

Umjesto da spavam nakon ručka kao i ostatak normalnog svijeta, ja upravo buljim u telefon i pokušavam se relaksirati – čitajući novosti na telefonu. Bravo za mene!

U tom nesmetanom činu čujem da je mašina s robom gotova i sad znam da mi ne gine izlazak na terasu, a vani je vrijeme idealno za dobiti moždani udar. No, gledajmo to s vedrije strane – rublje će mi se osušiti za maksimalno 10 minuta.

Naravno da je čisto i ispeglano rublje ispred svega i zato se i ovaj puta žrtvujem. Uostalom, tko će drugi?!

Dižem se, pogledam udesno, čedo i muž u ekstazi popodnevnog drijemeža voze svoju dionicu.

Ostavljam ih da uživaju, pomolim se i izađem vani.

Vani ugodnih 35 stupnjeva Celzijusa. “Nebo se stopilo sa zemljom, Stankoviću”, od jačine sunca ne vidim kojim stilom slažem rublje na sušilo, brzo sve obavim da me stvarno ne bi pogodila kap jer da se to dogodi ne bi me nitko našao do predvečer. Svi normalni ili spavaju ili su na plaži.

Vratim se na krevet, maknem mužu ruku ispod glave da mu ne zatrne od ležanja, dodam dudu djetetu i nastavim surfati na suho.

Punih 15 minuta nisu ništa javljali o Doris – Boris sagi, pa evo opet malo vijesti o njima. Super!

Hvala vam, novinarska družino, ovo je ono što hrvatskoj javnosti treba dok leži na krevetu iza ručka i dolazi sebi.

„Doris je proslavila rođendan svoje kćeri”, “Doris na brodu plovi zadarskim arhipelagom, ali bez Borisa” jer – vjerovali ili ne – Boris ima nove gaže.

Ajde, Borise srićo bas mi je drago da je i tebe krenulo da si se maka iz kužine i da sad umjesto krumpira guliš žice na gitari od pustog sviranja.

Neka si se ti odmorio od Čarlija, pegle, teća, pelena i neka si dobio što zaslužuješ svoju slavu.

Kakvo smo mi licemjerno društvo.

Ex kućanicu Borisicu svi su ismijavali jer mu je ex supruga Doris zadala što treba obaviti u jednom danu pa je to bilo javno ruganje. Jer, zamisli, Boris je morao njezinu haljinu donijeti njoj na posao jer su (ako se na varam?) negdje išli zajedno na kraju dana.

Da je obrnuto, da li bi svi koji napadate Doris da iskače iz svake paštete, napali žestoko Borisa da je njoj napisao istu poruku?!?

Ne biste, jer je ona ne bi javno objavila. Jer se podrazumijeva da mi patnice diskus hernije odrađujemo sve uvijek i vazda. To je tako, što se buniš, doma si s djecom.

Tko god ima djecu ili doticaj s istima zna koliko unatoč najvećoj količini ljubavi koju primate i dajete paralelno s time i osjećate najveći umor u životu, nemjerljiv sa ičim.

Onaj umor koji te dovodi do toga da zaboraviš da moraš na wc ili da trebaš jesti.

Jer si bivanjem majkom zatomila da i ti imaš potrebe.

Žene kuhaju, žene peru, žene peglaju, ali žene i rade i normalno je da žene kada rade i imaju pomoć od supruga koji možda tada manje radi.

Zapamti da nije sramota da ti muž pere i pegla jer i on treba čistu kuću i čistu odjeću.

To sto je tvoja mater ćaći do kraja života puhala u juhu ne znaci ta tvoj suprug nema jezik pa da sam puše u svoju.

Prošlo ljeto sam rodila i ne mogu zamisliti kakav bi moj suprug bio čovjek da mi prvih mjeseci nije pomagao jer, nakon što ti liječnik prereže utrobu, pomakne sve organe i izvadi vaše zajedničko dijete mislim da bi bio red da i otac tog djeteta opere suđe, složi rublje, skuha….

Jer si ti doslovno paralizirana od boli i iscrpljenosti.

Sada kad obadvoje radimo i izbivamo iz kuće podjednako sasvim je valjda logično da i on pomogne oko dijela kućanskih poslova, jer mama se ne može još uvijek klonirati, nismo ni dovoljno bogati da uvezemo Consuelo da nam pegla košulje.

Vi muškarci koji mislite da je žena zadužena za služenje u vašem kućanstvu ili da žena nema pravo bit uspješna i zarađivati više od vas pokrijte se bicepsom od ponosa po glavi.

Moje mišljenje o Doris je apsolutno nevažno, sjećam se da sam je intervjuirala na početku karijere, da smo se našle na trgu u podne i da je luđačkom energijom pokušala prenijeti vijest kako je na jesen čeka zanimljiv projekt u novoj tv seriji.

I dalje je moj stav o njoj nebitan, ali je neupitno da se žena trudi, radi, da se baca na glavu u sto projekata i da je ako niste znali kupila kuću bez kredita.

Doris je radila i zaradila i to joj nitko ne može ukrasti.

Doris je puno radila pa je trebala i pomoć od supruga koji je hajdemo zaključiti mogao biti vise u kući i pomagati oko djece nego ona. Mislim da je svima jasno da je Doris definitivno solidno zarađivala (jer bome u Hrvatskoj kupiti kuću bez kredita mogu mafijaši i Doris) za vrijeme dok je Boris peglao i po meni su ravnopravno podijelili resurse u tom trenutku.

I svaka joj čast što ga je za vrijeme braka opteretila s kućanskim poslovima.

Doris, srićo, idućem šibni još dužu listu obaveza. Više će te cijeniti.

Svi bi mi htjeli biti Doris, samo neki još nemaju hrabrosti sastaviti pravu listu. (Političari, za vas vrijedi isto.)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.6/5 (15 votes cast)
KOLUMNA Boris, Doris i koronavirus, 4.6 out of 5 based on 15 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program