JAVILA SE ZARAŽENA MIRNA ZIDARIĆ: “Ne igrajte se s virusom! Opasno je tvrditi da je oslabio, simptomi su izuzetno neugodni”

Objavljeno: 28.6.2020. u 12:02
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Njezina teška borba s bolešću izazvanom koronavirusom traje već tjedan dana

Prije nekoliko dana sportska novinarka HRT-a Mirna Zidarić na Instagramu je potvrdila da je zaražena koronavirusom.

“Dragi prijatelji, članovi ove male Instagram družine, kolege novinari…uz ispriku što nisam u mogućnosti svakome osobno odgovoriti – ovim vas putem želim izvijestiti da sam se nakon izvještavanja za HRT s Adria toura u Zadru i pojave prvih simptoma u nedjelju navečer, jučer testirala u šibenskoj bolnici i nalaz na Covid-19 bio je pozitivan.

Sukladno svim epidemiološkim uputama nalazim se u samoizolaciji u Zagrebu, slijedim liječničke upute i vjerujem u brzo ozdravljenje. Iako sam veliku pozornost pridavala prevenciji, do infekcije je ipak došlo i još jednom želim naglasiti da opreza nikada nije dovoljno. Svima od srca zahvaljujem na brojnim porukama podrške i ljubavi, te iz dubine duše uzvraćam istom mjerom. Kada sam u ranijim objavama znala koristiti hešteg budi pozitivan ni slutila nisam da ću biti doslovno shvaćena”, napisala je.

S obzirom na to da je posljednjih dana sve više zaraženih u Hrvatskoj osjetila je potrebu s javnosti podijeliti svoje iskustvo u borbi s bolešću koju izazova koronavirus.

“U ovoj predizbornoj korona kakofoniji osjećam poriv skrenuti pozornost na ono što mnogima možda promiče, a čini mi se iznimno bitnim osvijestiti kod, nadam se što većeg broja ljudi iako će rijetki pročitati… možda samo naslov, ako mediji prenesu pa unaprijed molim urednike za pametan odabir, tipa javila se žnidaršićka iz karantene, a onda se dogodilo ovo.. ili duplo mlađe bi joj pozavidjele na isklesanom tijelu, to uvijek pali…”, započela je i prešla prešla na bit svog obraćanja javnosti.

“A sad ono bitno: Covid-19 je tu, razmilio se diljem Hrvatske!!!! Opasno je tvrditi da je oslabio i nema dokaza da 90 mlađih od 60 godina nemaju simptoma (da ne tumačima ja, Djikić i Lauc su argumentirano objasnili). Ono o čemu ja mogu govoriti je – da su simptomi iznimno neugodni iako ih se u mom slučaju svrstava u kategoriju blagih i ne želim znati kakvi su oni teški. Moja borba traje već šesti dan od kada je test potvrdio da sam + i čini se da ide na bolje jer više nemam temperaturu. Osjećam iscrpljujuću slabost, bol u cijelom tijelu i ležala bi cijeli dan, no moje drage doktorice Marina i Erika upozoravaju da moram ventilirati pluća, primjenjivati razne tehnike disanja kako bi ih otvarala i učinila vitalnim u borbi s virusom koji napada bez pravila. Iako sam ranije postove objavljivala uz fotografije iz arhive, mnogi su stekli dojam da je i moja C19 pozitiva asimptomatska, no ovih dana uopće nisam prezentna pa opet posežem za davnim bezbrižnim vizurama, ali silno želim da znate da ova ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija, odokativnih procjena, već ozbiljan problem kojim će se baviti isključivo stručnjaci, jer ne bude li tako mnogi će, koji nemaju svoju Marinu i Eriku ozbiljno stradati, a tada će biti kasno…”, poručila je.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
JAVILA SE ZARAŽENA MIRNA ZIDARIĆ: "Ne igrajte se s virusom! Opasno je tvrditi da je oslabio, simptomi su izuzetno neugodni", 1.0 out of 5 based on 1 rating

1 komentar za “JAVILA SE ZARAŽENA MIRNA ZIDARIĆ: “Ne igrajte se s virusom! Opasno je tvrditi da je oslabio, simptomi su izuzetno neugodni””

  1. E, da je još pametan virus pa da bira ove “hrabre”koji ga se ne boje!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.3/5 (3 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program