IZVANREDNA TISKOVNA ŽUPANIJSKOG STOŽERA Gradonačelnik i župan u samoizolaciji, zatvorena zadarska bolnica i starački domovi, djeca koja su bila na teniskim terenima neće u školu

Objavljeno: 22.6.2020. u 12:07
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zbog pojave koronavirusa na teniskom turniru Adria Tour, u 12 sati ispred Doma Zadarske županije održana je tiskovna konferencija za medije.

- Sinoć iz Saveza, u dogovoru s organizatorima turnira, testirana su  22 tenisača i članova timova, na njihovo potraživanje. U 22 sata smo organizirali svoje timove kako bismo ih testirali. Tri su pozitivna. Jedan je naš reprezentativac, jedan Nijemac, kondicioni trener bugarskog reprezentativca, te fizioterapeut iz Đokovićevog tima. Danas slijedi još testiranja. Otvoren je laboratorij u zadarskom Zavodu za javno zdravstvu i kolege – kojih je danas 7 na terenu – provjeravaju svaku osobu koja je bila u direktnom kontaktu s tenisačima. Procjenjuju rizik i otvaraju samoizolacije, kazao je epidemiolog Alan Medić, dodajući:

- Ljudi koji su samo prolazili pored terena i bili na tribinama ne trebaju brinuti za svoje zdravlje. U ovom trenutku testirali smo samo tenisače i njihove timove jer su morali otputovati, a što se tiče naših državljana, onaj tko ima simptom bit će testiran, a svi ostali idu u samoizolaciji. Vrlo važna mjera je samoizolacija, važnija od samog testiranja jer nalazi nakon samo 24 sata ne mogu biti pouzdani.

Zabranjene su posjete u OB Zadar, zatvoreni domovi umirovljenika. Djeca koja su bila na teniskim terenima više neće ići na nastavu, dodao je Medić.

Zadarski župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić od danas su u izolaciji na 14 dana.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 komentara za “IZVANREDNA TISKOVNA ŽUPANIJSKOG STOŽERA Gradonačelnik i župan u samoizolaciji, zatvorena zadarska bolnica i starački domovi, djeca koja su bila na teniskim terenima neće u školu”

  1. Pa, nije vrag da sad možemo komentirati, a pred turnir “error 401″…Samo ću napisati: hahahahahaha…..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. A ludega svita muko Isusova…cha van je svo ovo jopet tribalo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program