EVO TKO JE ZAPRAVO FAMOZNI “ZADARSKI MESIJA”: Margetić u emisiji srpske državne televizije: “Gotovina je probisvijet, strani plaćenik i ratni profiter!”

Objavljeno: 24.6.2020. u 18:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

“Ma, tko je Ante Gotovina? Jedan bjelosvjetski probisvijet koji je pobjegao u Hrvatsku ne da je brani – Gotovina je u Hrvatsku pobjegao od francuskih potjernica zbog kriminala koji je počinio kao bivši pripadnik Legije stranaca. Gotovina je u Hrvatsku došao kao strani plaćenik da bi na ratu zaradio, dakle da bi zaradio na krvi, leševima i paljevini”, rekao je Domagoj Margetić 24. studenog 2012. godine, osam dana nakon oslobađajuće presude Gotovini i Markaču, gostujući sa Savom Štrbcem u političkoj emisiji srbijanske državne televizije RTS.

Isti taj Domagoj Margetić Zadrom se posljednjih desetak dana predstavlja kao svojevrsni Mesija, naš osobni prosvjetitelj koji će nam razjasniti tko smo, kako smo, te u prvom redu – tko je zločinac, a tko heroj.

Margetića su, službeno, u Zadar doveli imovinskopravni problemi zadarskog Srbina Živka Šarića, no već drugog dana kao da je zaboravio zbog čega je došao. Glavninu vremena otad je proveo uhodeći brojne naše sugrađane, a potom ih prijavljujući Policiji da mu prijete.

Uz gore citirano, u emisiji RTS-a Margetić je izjavio i da je “Tuđman namjerno inscenirao oružane incidente u srpskim sredinama da bi izazvao rat”, te da su Ante Kotromanović i Ante Gotovina suodgovorni za navodni masakr u Mrkonjić Gradu.

Pogledajte i sami:

Da Margetić 2012. u studiju RTS-a nije bio “pod dojmom”, u afektu ili tek “naivan i mlad”, svjedoči činjenica da je i dvije godine kasnije sam ponovio videosnimku emisije uz sljedeću poruku:

“Evo kako sam komentirao oslobađanje Gotovine i Markača prije dvije godine. Sve izgovoreno potpisujem i danas!”

Nije se niti tu zaustavio, pa je i 2015. o Gotovini izjavio sljedeće:

“Za mene on je ratni profiter i zločinac, stup poretka ratnoprofiterske elite, a ne počasni građanin. Tu plaketu nek si nabije u svoje ratnoprofitersko dupe!”

Danas 46-godišnji Margetić (više obavještajnu ili izdajničku, a manje novinarsku) karijeru je gradio i gradi po zemljama bivše države – BiH, Srbiji, Crnoj Gori…, gdje je proveo ključni dio najplodnijih godina, uglavnom se obrušavajući na Hrvatsku i(li) Hrvate.

No, sve “afere” s kojima se hvali da ih je istražio odnose se isključivo i samo na Hrvatsku. Nije poznat, naime, prekogranični slučaj iliti afera kojom se ovaj samoprozvani novinar bavio izvan granica matične RH.

Što je onda točno Margetić sve te godine radio preko granice, a iz rakursa ovdje citiranoga – što i za čiji račun sada radi u Hrvatskoj i u Zadru, možemo samo nagađati…

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.7/5 (73 votes cast)
EVO TKO JE ZAPRAVO FAMOZNI "ZADARSKI MESIJA": Margetić u emisiji srpske državne televizije: "Gotovina je probisvijet, strani plaćenik i ratni profiter!", 4.7 out of 5 based on 73 ratings

5 komentara za “EVO TKO JE ZAPRAVO FAMOZNI “ZADARSKI MESIJA”: Margetić u emisiji srpske državne televizije: “Gotovina je probisvijet, strani plaćenik i ratni profiter!””

 1. Budala, bolesna, nije mumisto u Zadru ni u Hrvatskoj

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
 2. Pari meni da ce se ta gubica dobro obazirat ovega lita po gradu…tikula i matuna jema na svakemu mistu…bogda mu mikrofon svrsija u shupku…aaa ja sa ekipon djiran po gradu do kasne ure…ko zna, neka zato za smetat ljude okolo uzme sto manji i uzi mikrofon …

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 3. … a vidiš, ja nekako vjerujem Margetiću..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (5 votes cast)
  • Lipo, ka mu virujes onda shotobraco snjime kroz Poluotok…more bit da ces prominit misljenje.
   I prin toga vratite rvacke osobne i putovnice…ako ih jemate…najbolje ucinite skupa djir bez papira…bice manje tragova a veca istraga

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.9/5 (7 votes cast)
 4. Margetiću napuši se k…ca hrvatskoga.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program