Esih o transparentu: “Teško je definirati što je govor mržnje”

Objavljeno: 13.6.2020. u 16:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Čelnica Neovisnih za Hrvatsku i jedna od pokretačica platforme Desna liga Bruna Esih gostovala je u Novom danu N1. Između ostalog govorila je o pobačaju, govoru mržnje, Crkvi i Hodu za život.

Stav njezine stranke o abortusu je da je riječ o ubojstvu i da ga zakonski treba zabraniti, jer, kako kaže, sve ostalo je njegovanje kulture smrti. Na pitanje može li silovana žena pobaciti, rekla je: “Ne vidim razloga da dijete nema pravo na život. Uvijek se pozivamo na pravo žene na izbor, a što je s pravom djeteta na život? Zaštitila bih i dijete i majku. Protivim se pobačaju, abortus je ubojstvo”.

Osvrnuvši se na gnjusni transparent nekolicine navijača o srpskih ženama i djeci, rekla je kako bi jednaki kriteriji trebali vrijediti za obje strane.

“Govor mržnje je rastezlljiv pojam, teško je definirati što je sve govor mržnje”, istaknula je Esih.

Upitana petlja li se Crkva previše u politiku, jasno je odgovorila: “Ne. Imaju pravo uputiti poruku, objasniti nešto od crkvenih doktrina.” Što se tiče Hoda za život, u njemu će sudjelovati i ove godine.

Komentirala je i Domovinski pokret Miroslava Škore.

“Domovinski pokret je mješovito društvo koje se nije sa sobom dogovorilo, HDZ se odavno udaljio od stranačkih načela koja potječu iz devedesetih, Miroslav Škoro okuplja razne ljude, a Most je oduvijek bio lelujav”, rekla je.

Da nije bilo, kako kaže, diktature stožera, Davora Božinovića i Vilija Beroša, Obnova za Hrvatsku postigla bi dogovor s Generacijom obrane. Sa Škorom je razgovarala, ali nije bilo pregovora. Kaže da je otprije upoznata s ljudima koji sudjeluju u kampanji Domovinskog pokreta.

Između nje i Zlatka Hasanbegovića je, kako kaže, završena priča, ali može se naći s njime za istim stolom i smatra ga velikim političkim kapacitetom.

“Najviše mu zamjeram nedostatak volje da nastavi s pričom u koju vjeruje. Ja nisam takva, nisam kukavica”, rekla je.

Na izbore izlaze u svim jedinicama, a Esih će biti u 10. izbornoj jedinici. S SDP-om se ne vidi.

“Nadam se da Škoro nije mislio ozbiljno kad je rekao da može s SDP-om. Mi ne možemo.”

Sa Škorom i HDZ-om je druga priča.

“Možemo se vidjeti s nekim u nekom trenutku, ali ne pod svaku cijenu. Nisam isključila ni HDZ ni Škoru”, rekla je Esih.

Navela je da se zalažu za očuvanje hrvatske kune, protive se uvođenju eura i zajedničkoj fiskalnoj politici te su pobornici zaštite života od začeća do prirodne smrti.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.5/5 (8 votes cast)
Esih o transparentu: "Teško je definirati što je govor mržnje", 1.5 out of 5 based on 8 ratings

6 komentara za “Esih o transparentu: “Teško je definirati što je govor mržnje””

 1. Ne mogu vjerovati da “čelnica” jedne stranke može preko usta OVAKO nešto uopće-prevaliti! Prestrašno!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (7 votes cast)
  • Nije ni čudo, obzirom što je sve preko njenih usta prošlo.
   Što iz usta, to u usta.
   Bezobrazno jest, ali to “čelnica” i zaslužuje.

   Kastoš!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
 2. Sve je rekla o sebi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.3/5 (6 votes cast)
 3. Evo me opet! Čitam jutros o strašnom ubojstvu nemoćne starice u Puli..Priveli su njenu “vrlu kćerkicu” i njenog sineka”sunce babe svoje”!!E,dragi moji”hodači za život” i ostali-da su svojevremeno jedna Silvana,jedna Ana i sad ova dobra,nesretna starica obavile USPJEŠAN abortus-danas bi definitivno bile žive!!!Jer,da zaključim,ubijene su od OKRUTNE ruke-svoje djece!!Meni je ova užasna činjenica groznija čak i od pošasti aktualnog-virusa!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
  • Ovo što ste napisali je monstruozno! Jeste li svjesni što govorite!? Koliko ste svojih “potencijalnih ubojica sredili na vrijeme”?? A možda i nekog “Krležu”? Ili “Šostakoviča”? Jeste li svjesni da ste napisali glupost!?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
   • Nitko od nas nije cijepljen protiv gluposti,zar ne???!!!Činjenica JEST da je starica u Puli pronađena PREREZANOG vrata,a nesretna Silvana je dobila metak u potiljak!Sve to od ruke VLASTITOG djeteta-a još što se ne zna!!!I molim,ne miješajte KRLEŽU i ŠOSTAKOVIČA u ove prljave”rabote” iz balkanske krčme(rekao bi Krleža)!!! Ugodna Vam večer!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program