U tijeku velika akcija PNUSKOK-a, uhićeni Krunoslav Jakupčić i Josipa Rimac, u tijeku velika akcija PNUSKOK-a

Objavljeno: 29.5.2020. u 11:41
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U velikoj akciji MUP-a i USKOK-a privedeni su predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac. Potvrdili su to njihovi odvjetnici Vladimir Terešak i Željko Gulišija. Akcija se provodi u Zagrebu, Splitu, Kninu i Gračacu, a tijekom dana, neslužbeno se doznaje – očekuje se još uhićenja.

Vladimir Terašak, odvjetnik Krunoslava Jakupčića kazao je za Hrvatski radio kako se njegovog klijenta sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem. Tijekom poslijepodneva trebao bi biti ispitan u USKOK-u. Jakupčiću su pretraženi stan i poslovni prostori. Jakupčić je član HDZ-a, a mandat u Hrvatskim šumama počeo mu je u veljači 2017..

Josipa Rimac nalazi se u PNUSKOK-u, potvrdio je njezin odvjetnik Željko Gulišija. Pretpostavlja da je uhićena s obzirom da od tamo zatražila njegovu pravnu zaštitu. Kazao je da ne zna više informacija jer je razgovor s Rimac bio kratak te nije želio nagađati o razlozima postupanja USKOK-a. Neslužbeno se doznaje da je predmet istrage gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila gradonačelnica.

MUP je priopćio kako su u tijeku uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije. S realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja PNUSKOK je započeo u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

U tijeku su pretrage poslovnih i privatnih prostora. Ispred Direkcije Hrvatskih šuma s najnoviijim informacijama u 11.30 javila se naša reporterka Jelena Bokun.

Novinari su za komentar pitali minsitra Olega Butkovića. Kazao je da je vijest o uhićenjima vidio na portalima te kazao kako može samo reći “Neka institucije rade svoj posao”.

- Ovo je samo kap u moru, svega što se događa. Iako se sječe više nego ikada – nikad poštenom hrvatskom prerađivaču drveta nije bilo teže doći do trupaca. Tu su podobni uvijek puno bolje prolazili. HDZ i SDP sistematski pustoše i devastiraju naše institucije i nacionalne resurse. odgovornost treba ići do kraja, poručio je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Glasnogovornica Hrvatskih šuma Ana Juričić Musa bila je iznenađena upitom medija o uhićenju. Kazala je kako djelatnici rade od kuće i nije znala reći o čemu se radi.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

4 komentara za “U tijeku velika akcija PNUSKOK-a, uhićeni Krunoslav Jakupčić i Josipa Rimac, u tijeku velika akcija PNUSKOK-a”

 1. Eno ,pročitah da je Rimac smijenjena.Koja brzina,obično ih Plenković brani do zadnje kapi krvi.Što se s njim dešava?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. @marina

  Kad smjeni ministra Bošnjakovića počet ću mu vjerovati.
  U resoru tog ministra grijesi se čiste.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Ko je sljedeci sa Zadarske liste za sabor koju je Don poslao u Zagreb?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Možda sam Don?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program