Što sve strani državljani moraju učiniti ako žele doći u Hrvatsku?

Objavljeno: 29.5.2020. u 09:14
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Jučerašnjom odlukom Vlade za državljane deset europskih zemalja mijenjaju se pravila prijelaza hrvatske granice i olakšava im se ulaz u našu zemlju.

Izmjenom odluke o privremenoj zabrani prelaska granice Hrvatska će omogućiti ulazak u zemlju državljanima Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Litve, Latvije, Njemačke i Poljske, najavio je u četvrtak premijer Andrej Plenković.

Građani tih zemalja će vjerojatno već od današnjeg dana ulaziti puno lakše u našu zemlju. Oni će ispuniti obrazac najave ulaska u RH na stranici entercroatia.mup.hr, navesti u obrascu ime i prezime, odgovoriti na neka pitanja, primjerice jesu li preboljeli koronu i to će se odmah unijeti u sustav.

Kada dođu na granicu, granični policajac će čim skenira njihovu osobnu iskaznicu ili putovnicu vidjeti te podatke iz obrasca koji su prethodno online ispunili i moći će vrlo brzo nastaviti put te će se tako smanjiti čekanja kojima smo svjedočili zadnjih dana, donosi DNEVNIK.hr.

Stanovnici drugih država i dalje će dolaziti s dokumentom s kojim će jamčiti da dolaze u Hrvatsku ili zbog poslovnih razloga ili zato što u Hrvatskoj imaju nekretninu, plovilo, odnosno imaju nešto u vlasništvu u RH.

Granična policija trebala bi od subote otvoriti poseban trak za one s online dokumentom. Strani državljani koji ne dolaze iz ovih deset zemalja također mogu ispuniti taj obrazac, ali moraju sa sobom imati i pisani dokument koji potvrđuje što je razlog njihova ulaska u Hrvatsku, kao i dosad.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program