Samo dobre vijesti sa sjednice Vlade: Otvara se granica za niz zemalja

Objavljeno: 28.5.2020. u 15:04
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Premijer Andrej Plenković u uvodnom je obraćanju na sjednici Vlade komentirao odluku Europske komisije o dodjeli 10,013 milijardi eura Hrvatskoj za obnovu gospodarstva.

Plenković je dokument Europske komisije okarakterizirao kao izrazito važan gospodarski dokument, kazavši da je on plod intenzivnih konzultacija i pregovora.

Svi dokumenti će nam omogućiti da sve što smo činili u proteklih dva i nešto mjeseca, sve što je Vlada učinila za spas radnih mjesta, premošćivanje ove situacije, a dali smo i nismo uzeli poreze. Veće od ovoga u hrvatskoj povijesti neće se pamtiti, poručio je Plenković.

Ovaj dokument je izrazito izdašan i za Hrvatsku donosi alokaciju od 10,013 milijarde eura. Govorimo o ogromnom iznosu sredstava u iduće četiri godine. Od toga 7,36 milijardi su bespovratna sredstva plus mogućnost uzimanja zajmova na dobrovoljnoj bazi, povrh onoga što će ići kroz višegodišnji financijski okvir, ponovio je.

Premijer je poručio da se “na muci poznaju junaci”. Zahvaljujući takvom položaju puno nas blagonaklonije gledaju i agencije za kreditni rejting i sve ostalo, rekao je Plenković, pohvalivši Hrvatsku i poteze koji su se povukli tijekom epidemije koronavirusa.

Što se tiče Stožera, uspjeli smo napraviti plan, gdje bismo izmijenili odluku o privremenoj odluci o zabrani granice za državljane niza zemalja, Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Latviju, Litvu, Poljsku i Njemačku, rekao je Plenković, poručivši da se Hrvatska otvara za turizam, najavivši da će se lista zemalja čijim će državljanima biti omogućen ulazak u Republiku Hrvatsku i proširiti.

Najavio je i podizanje naknade za roditelje djece s poteškoćama na 4.000 kuna.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program